Актуална информация относно движението на влаковете в страната

Всички влакове в цялата железопътна мрежа в страната се движат, независимо от изключително усложнената експлоатационна обстановка в резултат на ниските температурни стойности. Регистрирани са известни закъснения на някои бързи и пътнически влакове.

Към 11:00 ч. тази сутрин само два влака се движат с по-значителни закъснения, причинени от замръзване на eлементи от железопътната инфраструктура в гари в района на София:
 ускорен бърз влак № 8601, обслужващ маршрута София – Пловдив – Бургас (тръгва в 06:30 ч.), се движи със закъснение от 43 минути;
 бърз влак № 3621, обслужващ маршрута София – Карлово – Бургас (тръгва в 07:40 ч.), се движи със закъснение от 30 минути.

Снощи поради замръзване на контактната мрежа два бързи влака, обслужващи маршрута Русе – Момчилград и Момчилград – Русе, престояха в междугарието Кръстец – Радевци. Влаковете са изчакали отстраняването на повредата на място. По време на престоя им поради ниските атмосферни температури са замръзнали спирачките на вагоните. Размразяването на спирачните системи също е довело до известно закъснение на композициите. Общото натрупано закъснение на двата влака е над 300 минути.

Въпреки ниските външни температури в страната няма проблеми по предварителното отопление на влаковете.

Новини

Полезно от БДЖ

Рекламации и възстановяване на суми

Рекламации и възстановяване на суми

Пътник може да се откаже от пътуване не по-късно от 3 часа преди заминаването на влака, за който важи билета, като го...

Видове документи за пътуване

Видове документи за пътуване

Изберете най-изгодния начин за пътуване според вашите нужди и честота на пътуване с Български държавни железници.

Debug: ??x??