Актуална информация относно движението на влаковете в страната

Всички влакове в цялата железопътна мрежа в страната се движат, независимо от изключително усложнената експлоатационна обстановка в резултат на ниските температурни стойности. Регистрирани са известни закъснения на някои бързи и пътнически влакове.

Към 11:00 ч. тази сутрин само два влака се движат с по-значителни закъснения, причинени от замръзване на eлементи от железопътната инфраструктура в гари в района на София:
 ускорен бърз влак № 8601, обслужващ маршрута София – Пловдив – Бургас (тръгва в 06:30 ч.), се движи със закъснение от 43 минути;
 бърз влак № 3621, обслужващ маршрута София – Карлово – Бургас (тръгва в 07:40 ч.), се движи със закъснение от 30 минути.

Снощи поради замръзване на контактната мрежа два бързи влака, обслужващи маршрута Русе – Момчилград и Момчилград – Русе, престояха в междугарието Кръстец – Радевци. Влаковете са изчакали отстраняването на повредата на място. По време на престоя им поради ниските атмосферни температури са замръзнали спирачките на вагоните. Размразяването на спирачните системи също е довело до известно закъснение на композициите. Общото натрупано закъснение на двата влака е над 300 минути.

Въпреки ниските външни температури в страната няма проблеми по предварителното отопление на влаковете.

Новини

Полезно от БДЖ

Групови пътувания

Групови пътувания

РЕГЛАМЕНТ ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ НА ГРУПОВИ ПЪТУВАНИЯ НА ДЕЦА, УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ 1. Групата е необходимо да се състои минимум...

Абонаментни карти

Абонаментни карти

Предварителна продажба на абонаментни карти се извършва от 94 железопътни бюра и гари с компютърно билетоиздаване.

Debug: ??x??