Актуална информация за движението на влаковете на 09.08.2005 г.

"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД продължават да трансбордират пътници от бързите влакове от София към Бургас и Варна (по подбалканската жп линия) и в обратната посока. Всекидневно железницата осигурява 23 автобуса, с които се превозват над 2 000 човека дневно в засегнатия участък между София и Септември и обратно.

Единствената промяна спрямо вчерашната схема за движение в железопътния участък София – Септември е, че от днес автобусите, превозващи пътниците от нощния бърз влак (БВ) № 3637, движещ се по маршрут София – Варна (по подбалканската жп линия), ще тръгват от Централна гара – София в 22:15 ч. вместо в 23:15 ч.

Схемата за движение в засегнатия участък е следната:
• В 10:10 ч. на Централна гара – София автобуси очакват пътуващите за Варна и Бургас, за да ги превозят в участъка София – Септември. Това са пътниците от бърз влак (БВ) №8611 (тръгва в 10:10 ч.), движещ се по маршрут София – Варна. На гара Карнобат директните вагони за Бургас от състава на този влак се присъединяват към състава на БВ №8661, движещ се по маршрут Карнобат – Бургас, и превозват пътниците до гара Бургас.
• В 13:40 ч. на Централна гара София автобуси очакват пътниците от БВ №8615, движещ се по маршрут София – Бургас, за да ги превозят в участъка София – Септември.
• В 22:15 ч. на Централна гара София автобуси очакват пътниците от БВ №3637, движещ се по маршрут София – Варна (тръгва в 22:15 ч.), за да ги превозят в участъка София – Септември.
• В 23:15 ч. на Централна гара София автобуси очакват пътниците от БВ 8627, движещ се по маршрут София – Бургас (тръгва в 22:05 ч.) и БВ №8687, движещ се по маршрут София – Бургас (по разписание тръгва в 23:15 ч.), за да ги превозят в участъка София –Септември.

В случай на необходимост ще се търсят допълнителни автобуси за превозване на пътниците в засегнатия от природната стихия участък.

След гара Септември пътуването продължава с железопътен транспорт до крайната гара.

В посока Бургас – София движението на влаковете е възможно до гара Септември, след която пътниците се трансбордират с автобуси. Комбинираната схема “влак – автобус" важи за следните влакове:
• БВ №8610, движещ се по маршрут Бургас – София (тръгва в 6:43 ч.).
• БВ №8660, движещ се по маршрут Бургас – Карнобат (тръгва в 10:40 ч.), който вози дирекнти вагони за София. От гара Карнобат пътниците от директните вагони за София продължават с БВ №8614, който се движи по маршрут Варна – София през Карлово (тръгва в 10:40 ч.). Пътниците от двата влака пътуват до гара Септември, откъдето се трансбордират с автобуси.
• Ускорен бърз влак №8602, движещ се по маршрут Бургас – София (тръгва в 15:30 ч.).
• БВ №3636, движещ се по маршрут Варна – София през Карлово (тръгва в 22:40 ч.).

Пътниците от двата нощни бързи влака, движещи се по маршрут Бургас – София, се обединяват на гара Септември и оттам се превозват с автобуси до Централна гара София:
• БВ №8626, движещ се по маршрут Бургас – София (тръгва в 21:55 ч.)
• БВ № 8686, движещ се по маршрут Бургас – София (тръгва в 22:40 ч.)

"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД припомният на своите клиенти, че все още не е възможно движението на влакове по част от подбалканската железопътна линия – от София до Карлово. Шосетата в региона също са заляти с вода. Това прави невъзможно осигуряването на автобусен превоз за пътниците през засегнатия участък. По тази причина, двата бързи и двата ускорени бързи влака между София и Бургас, които по разписание преминават по подбалканската железопътна линия през Карлово, се движат само между Карлово и Бургас.

"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД изцяло възстановяват паричната равностойност на билетите на клиентите, които се отказват от пътуването си.

Информация относно движението на влаковете в засегнатите железопътни участъци гражданите могат да получат на телефоните на бюрата “Информация" на големите железопътни гари! Телефонът за информация на Центарлна гара София е 931 11 11!

Новини

Полезно от БДЖ

Групови пътувания

Групови пътувания

РЕГЛАМЕНТ ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ НА ГРУПОВИ ПЪТУВАНИЯ НА ДЕЦА, УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ 1. Групата е необходимо да се състои минимум...

Лица с увреждания и лица с ограничена подвижност

Лица с увреждания и лица с ограничена подвижност

Транспортно обслужване на лица с намалена подвижност се извършва чрез гаровите служби на БЧК в железопътните гари...

Debug: ??x??