Актуална информация за движението на влаковете

"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД продължават да осигуряват трансбордиране за пътуващите с ускорени бързи и бързи влакове от София към Бургас и Варна и в обратната посока. И днес, компанията ще превозва пътниците в участъка между София и Септември с автобуси. Схемата на движение в проблемния участък е следната:
• В 10:10 ч. на Централна гара – София , 5 автобуса очакваха пътуващите за Варна и Бургас, за да ги превозят в участъка София – Септември. Това бяха пътниците от бърз влак (БВ) №8611 (тръгва в 10:10 ч.), движещ се по маршрут София – Варна. На гара Карнобат директните вагони за Бургас от състава на този влак се присъединяват към състава на БВ № 8661, движещ се по маршрут Карнобат – Бургас, и превозват пътниците до гара Бургас.
• В 13:40 ч. на Централна гара – София, 5 автобуса ще очакват пътниците от БВ №8615, движещ се по маршрут София – Бургас, за да ги превозят в участъка София - Септември
• В 23:15 ч. на Централна гара – София, 12 автобуса ще очакват пътниците от БВ 8627, движещ се по маршрут София – Бургас (тръгва в 22:05 ч.), БВ №8687, движещ се по маршрут София – Бургас (по разписание тръгва в 23:15 ч.) и БВ №3637, движещ се по маршрут София – Варна (по разписание тръгва в 22:15 ч.), за да ги превозят в участъка София –Септември.
В случай на необходимост ще се търсят допълнителни автобуси за превозване на пътниците в този участък.
След гара Септември пътуването продължава с железопътен транспорт до крайната гара.

В посока Бургас – София движението на влаковете е възможно до гара Септември, след която пътниците се трансбордират с автобуси. Комбинираната схема “влак – автобус" важи за следните влакове:
• БВ №8610, движещ се по маршрут Бургас – София (по разписание тръгва в 6:43 ч.). Те ще бъдат превозени с обратния курс на автобусите.
• Ускорен бърз влак (УБВ) №8602, движещ се по маршрут Бургас – София ( по разписание тръгва в 15:30 ч.)
• От гара Бургас ще замине и БВ №8660, движещ се по маршрут Бургас – Карнобат ( по разписание тръгва в 10:40 ч.). На гара Карнобат съставът на този влак се обединява с БВ №8614, който се движи по маршрут Варна – София (тръгва в 10:40 ч.). Пътниците от двата влака пътуват до гара Септември, откъдето се трансбордират с обратния курс на автобусите, които вече са превозили от София до Септември пътниците от БВ №8615.

Пътниците от двата нощни бързи влака по маршрут Бургас – София, ще бъдат обединени на гара Септември и оттам ще бъдат превозени с автобуси до Централна гара - София.
• БВ №8626, движещ се по маршрут Бургас – София ( по разписание тръгва в 21:55 ч.)
• БВ № 8686, движещ се по маршрут Бургас – София ( по разписание тръгва в 22:40 ч.)

Все още не е възможно движението на влакове по част от подбалканската железопътна линия – от София до Карлово. Шосетата в региона също са заляти с вода. Това прави невъзможно осигуряването на автобусен превоз за пътниците през засегнатия участък. По тази причина, двата бързи и двата ускорени бързи влака между София и Бургас, които по разписание преминават по подбалканската железопътна линия през Карлово, се движат само между Карлово и Бургас. Пътническите влакове между София и Карлово.
"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД изцяло възстановяват паричната равностойност на билетите на клиентите, които се отказват от пътуването си.
Debug: ??x??