БДЖ ЕАД временно преустановяват движението на пътнически влакове в проблемните участъци

“Български държавни железници" ЕАД преустановиха движението на пътнически влакове в определени райони, където поройните дъждове са активизирали свлачища.

Спрени са пътническите влакове в участъка Шивачево - Твърдица. Днес за повече от 240 пътника "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД осигуриха автобусен транспорт за преминаване през проблемния участък.

Заради проблемен участък между Самуил и Висока поляна е преустановено движението на влакове между Самуил и Каспичан. Международните влакове от Москва към Варна и Бургас са отклонени през Горна Оряховица и Шумен.

В участъка Дряново – Царева ливада поради паднала скална маса на 4 юли 2005 г. движението на влаковете е невъзможно. От тази дата до настоящия момент "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД ежедневно осигурява автобусен превоз за над 800 пътника на ден.

Днес в 16:30 часа беше възстановено движението в участъка Сопот – Иганово. В тази отсечка влаковете се движат със скорост 25 км/ч.

Ускорените бързи и бързите влаковете, които по график трябва да се движат по подбалканската линия, се отклоняват от обичайния си маршрут само между Тулово и Зимница, за да се избегне участъка между Шивачево и Твърдица. След Тулово влаковете преминават през Стара Загора, Нова Загора и Ямбол, след което от Зимница продължават по обичайния си маршрут към Варна и Бургас.
Debug: ??x??