БДЖ получи почетен приз „Добродетел 2018 г.”

БДЖ получи почетен приз „Добродетел 2018 г.”

Днес, 14 март, на официална церемония в Националния дворец на културата управителят на „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД Христо Иванов получи приз „Добродетел 2018 г.”. Събитието се организира за трета поредна година от Националното сдружение на сираците в България (НССБ).

Отличията се дават на институции, фирми и общественици, които са подкрепили различни социални инициативи на Сдружението, в полза на деца, лишени от родителска грижа и деца в неравностойно социално положение.

Почетният приз „Добродетел 2018 г.” беше връчен на „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД от председателят на НССБ Слави Михайлов в знак на признателност за оказаната активна подкрепа от националния железопътен превозвач.

Управителят на „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД инж. Христо Иванов изрази благодарност към председателя на сдружението за връчения приз и заяви, че в лицето на железопътния превозвач всички заинтересовани млади хора в неравностойно положение могат да намерят сигурен и коректен работодател.

От своя страна Слави Михайлов благодари на БДЖ за възможността вече седем години децата да пътуват безплатно с влак из страната, което им предоставя нови лични емоции и преживявания.

През 2018 г. дружеството отново оказа съдействие на Националното сдружение на сираците в България, като осигури превоза на деца от различни социални институции.

БДЖ винаги подкрепя инициативите за социална адаптация и интеграция на децата, лишени от родителска грижа, зачитането на техните права като пълноценни граждани на нашето общество, както и правото им на качествен и достоен живот.

 

 

Актуална информация

Новини

Полезно от БДЖ

Извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация на пътнически вагони, мотрисни влакове, закрити и открити площи

Извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация на пътнически вагони, мотрисни влакове, закрити и открити площи

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД в качеството на национален превозвач, с цел комфорт при пътуването и превантивен...

Лица с увреждания и лица с ограничена подвижност

Лица с увреждания и лица с ограничена подвижност

Транспортно обслужване на лица с намалена подвижност се извършва чрез гаровите служби на БЧК в железопътните гари...

Debug: ??x??