„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД оказва съдействие за провеждането на кампанията „Ваканция без грижи”

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД оказва съдействие за провеждането на кампанията „Ваканция без грижи”

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД оказва съдействие за провеждането на  националната кампания „Ваканция без грижи”. Кампанията се организира за шеста поредна година от Национално сдружение на сираците в България (НССБ). Събитието се провежда на 15-и и 16-и юли в гр. Варна със съдействието на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД, община Варна, Български футболен съюз и др.

Тази година в спортните състезания по футбол, баскетбол, волейбол и др. участват около 400 деца и младежи между 16 и 29-годишна възраст. В състезанията се включват активно деца от Варна, София, Русе, Свищов и други населени места в страната. Целта на инициативата е да се подобрят условията за живот на децата, настанени в специализирани институции, чрез въвеждане на нови практики и модели относно тяхната социална адаптация. По този начин през лятната ваканция чрез игрите на спортните площадки се създават нови приятелства на деца в неравностойно положение с деца от семейна среда.

Ръководството на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД винаги е подкрепяло  инициативите в подкрепа и интеграция на децата, лишени от родителска грижа, зачитането на техните права като пълноценни граждани на нашето общество, както и правото им на качествен и достоен живот.

 

 

Новини

Полезно от БДЖ

Групови пътувания

Групови пътувания

РЕГЛАМЕНТ ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ НА ГРУПОВИ ПЪТУВАНИЯ НА ДЕЦА, УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ 1. Групата е необходимо да се състои минимум...

Абонаментни карти

Абонаментни карти

Предварителна продажба на абонаментни карти се извършва от 94 железопътни бюра и гари с компютърно билетоиздаване.

Debug: ??x??