„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД организира специално пътуване с парен локомотив до Банкя за деца в неравностойно положение

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД организира специално пътуване с парен локомотив до Банкя за деца в неравностойно положение

Днес „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД организира специално пътуване с парен локомотив до гр. Банкя за деца в неравностойно положение. Инициативата е по случай Международния ден на детето – 1-и юни. Събитието се осъществи със съдействието на Дирекция „Социални дейности” към Столична община, Столична община - район „Банкя” и издателство „Фют”.

В специалния влак пътуваха деца заедно с техните придружители от Кризисен център „Вяра, надежда и любов”, от Център за работа с деца на улицата, от Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Екзарх Йосиф” и „Патриарх Евтимий”, както и от ЦНСТ „Алеко Константинов” и „Иван Вазов”.

Представители на ръководството на националния железопътен превозвач посрещнаха малчуганите на първи перон на Централна гара София и ги поздравиха по повод празника. Управителят на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД, Димитър Костадинов каза, че това е една добра традиция, изградена от години. БДЖ организира всяка година подобни инициативи за деца в неравностойно положение, като тази година малчуганите посетиха и детски увеселителен кът до пешеходната зона в гр. Банкя.

По време на пътуването до Банкя на малките пътници бяха раздадени балони от служителите във влака, а за всяко дете бяха осигурени книжки, специално предоставени от издателство „Фют”.

След пристигането на влака на гарата в Банкя малките пътници бяха посрещнати с песнички от възпитаниците на 25 ОДЗ „Изворче”. След това децата посетиха специално обособен кът с игрално-развлекателни съоръжения, където от местната община се бяха погрижили за приятния престой на малчуганите в градчето.

Детският празник, организиран от „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД завърши с обяд и забавления с балони по време на пътуването към София.

Новини

Полезно от БДЖ

Декларация за политиката по качество на ръководството на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД

Декларация за политиката по качество на ръководството на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД

Настоящата декларация се базира на концепцията за стратегическо развитие на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД

Абонаментни карти

Абонаментни карти

Предварителна продажба на абонаментни карти се извършва от 94 железопътни бюра и гари с компютърно билетоиздаване.

Debug: ??x??