„БДЖ-Пътнически превози” ЕООД подкрепя националната инициатива „Коледа за всяко дете”

„БДЖ-Пътнически превози” ЕООД подкрепя националната инициатива  „Коледа за всяко дете”

Утре (18-и декември) „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД ще осигури безплатния превоз на ученици от пловдивската Професионалната гимназия по механотехника „Цветан Лазаров”. Младите възпитаници ще пътуват с влак от Пловдив до Пазарджик, за да зарадват деца в неравностойно положение. Това пътуване е част от националната инициатива „Коледа за всяко дете”, която се организира от Националното сдружение на сираците в България (НССБ).

Преди потеглянето на влаковата композиция от гара Пловдив, учениците ПГМТ „Проф. Цветан Лазаров” ще украсят празнично вагон от състава на влака, а по време на самото пътуване, ще поздравят клиентите на националния железопътен превозвач. Идеята на децата е да създадат празнична атмосфера по повод предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

При пристигането на следобедния влак на гара Пазарджик учениците ще бъдат посрещнати от деца в неравностойно положение, за които ще бъдат осигурени много изненади и подаръци.

Националният железопътен превозвач неведнъж е подкрепял инициативи на НССБ за социална интеграция на децата, лишени от родителска грижа, на които трябва да бъде дадена възможност да живеят в равностойно положение и да заемат своето достойно място в обществото.

 

 

Новини

Полезно от БДЖ

Застраховка – „Злополука на пътници“

Застраховка – „Злополука на пътници“

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД, като лицензиран железопътен превозвач, извършващ обществен превоз на пътници има...

Абонаментни карти

Абонаментни карти

Предварителна продажба на абонаментни карти се извършва от 94 железопътни бюра и гари с компютърно билетоиздаване.

Debug: ??x??