„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД подобрява обслужването на своите клиенти при превоза им с автобуси от Горна баня до Централна гара София поради извършваните ремонтни дейности в участъка

От утре (5-и юни) „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД подобрява обслужването на своите клиенти при превоза им с автобуси от Горна баня до Централна гара София. Поради извършваните ремонтни дейности от Национална компания „Железопътна инфраструктура” на железния път в участъка между гарите Горна баня и Захарна фабрика, които ще продължат до 8-и юли, не се осъществява движение на влакове между двете гари. Транспортното обслужване за клиентите на националния железопътен превозвач в участъка между Горна баня и Централна гара София се осъществява с автобуси.

След постъпили запитвания от редовни пътници по направлението от Перник за София, ще бъде създадена организация всички автобуси, които превозват клиентите на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД от влаковете в посока от Горна баня за Централна гара София, да спират за слизащи пътници на автобусната спирка до метростанция „Вардар”.

По този начин ще бъде създадена възможност за осъществяване на удобна връзка за пътуващите с влак по линията от Перник за София, които ползват метрото, като така ще спестят време от пътуването с автобус до Централна гара София, където могат да се прехвърлят отново на метро.

Новини

Полезно от БДЖ

Извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация на пътнически вагони, мотрисни влакове, закрити и открити площи

Извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация на пътнически вагони, мотрисни влакове, закрити и открити площи

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД в качеството на национален превозвач, с цел комфорт при пътуването и превантивен...

Превоз на велосипеди

Превоз на велосипеди

Превозът на велосипеди е разрешен в специализираните вагони за превоз на велосипеди. При превоза на велосипеди,...

Debug: ??x??