„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД подписа договор за сътрудничество с ВТУ „Тодор Каблешков”

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД подписа договор за сътрудничество с ВТУ „Тодор Каблешков”

В сградата на Централно управление на БДЖ се проведе работна среща между представители на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД и ВТУ „Тодор Каблешков”. Бойко Стоилов, директор „Подвижен железопътен състав“, Методи Янев, директор „Оперативена дейност“ и Десислава Стоянова, директор „Човешки ресурси" обсъдиха с ректора проф. Даниела Тодорова и двамата заместник ректори проф. Петър Колев и проф. Николай Георгиев възможностите за развитие на традиционно добрите отношения и още по-активно сътрудничество между двете институции.

Двете страни се обединиха около общото мнение, че сътрудничеството ще допринесе за по-ефективно използване на необходимите ресурси в областта на подготовката и обучението на кадри, както и повишаването на квалификацията на специалистите. В тази връзка „БДЖ – Пътническите превози” ЕООД и ВТУ „Тодор Каблешков” ще полагат усилия за разширяването на общите проекти, свързани най-вече с успешното реализиране на бъдещите кадри.

Националният железопътен превозвач има готовността да подпомага и подкрепя високото ниво на професионалното образование чрез предлагане на стипендии. От своя страна проф. Даниела Тодорова връчи на представителите на „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД почетен плакет като затвърждаване на добрия диалог между институциите.

Новини

Полезно от БДЖ

Рекламации и възстановяване на суми

Рекламации и възстановяване на суми

Пътник може да се откаже от пътуване не по-късно от 3 часа преди заминаването на влака, за който важи билета, като го...

Групови пътувания

Групови пътувания

РЕГЛАМЕНТ ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ НА ГРУПОВИ ПЪТУВАНИЯ НА ДЕЦА, УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ 1. Групата е необходимо да се състои минимум...

Debug: ??x??