Пътнически превози

08.08.2005

Движение на пътнически влакове в района на засегнатите жп участъци

"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД напомнят на своите клиенти, че все още не е възможно движението на влакове по част от подбалканската железопътна линия – между София и Карлово, както и между гарите Вакарел и Септември.

07.08.2005

Възстановено е движението на влакове в някои участъци

Към 06:42 ч. тази сутрин е възстановено движението на влакове между Карнобат и Бургас по едната железопътна линия. Влаковете преминават през участъка със скорост 25 км/ч с оглед осигуряване безопасното пътуване на клиентите на железницата

06.08.2005

"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД продължават да осигуряват автобуси за пътниците в някои от засегнатите железопътни участъци

"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД продължават да осигуряват автобусен превоз за пътниците в най-засегнатите от природната стихия железопътни участъци.

06.08.2005

"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД продължават да трансбордират пътниците от засегнатите жп участъци

"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД продължават да осигуряват трансбордиране на пътниците в най-засегнатите от природната стихия железопътни участъци.

06.08.2005

Актуална информация за движението на влаковете

Към 19:30 ч. шосейните подходи към гара Лакатник са заляти с вода, което прави невъзможен достъпът на автобусите, осигурени от "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД за превоз на пътници в засегнатия от свлачище участък между Своге и Лакатник.

06.08.2005

"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД отменят частично някои влакове

До 12:00 ч. на 06.08.2005 г. няма да бъде възможно движението в железопътните участъци София – Септември и София – Златица поради влошеното състояние на железопътната инфраструктура, вследствие на тежките метеорологични условия. Тази информация официално беше потвърдена във факс, изпратен до "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД от Национална компания “Железопътна инфраструктура".

05.08.2005

"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД осигуриха автобусен превоз на всички пътници от наводнените участъци

Днес, 05.08.2005 г., "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД създадоха необходимата организация за превозването на всички пътници от засегнатите участъци до най-близката железопътна гара, откъдето могат да продължат пътуването си с влак. Към настоящия момент няма влакове, които престояват принудително в някой от наводнените райони.

05.08.2005

"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД реагираха навременно на проливните дъждове

Въпреки влошената експлоатационна обстановка, причинена от проливните дъждове, "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД реагираха незабавно на тежките метереологични условия и създадоха навременна организация за трансбордиране на пътниците с автобуси.

05.08.2005

Проливни дъждове отново спряха движението на някои влакове

Проливните дъждове, започнали снощи, причиниха нарушения на графика за движение на влаковете. Най-засегнати са железопътните участъци в Западна България: Ихтиман – Костенец и Столник – Макоцево. Към настоящия момент няколко ускорени бързи, бързи и пътнически влакове престояват на гари и в междугария поради наводнения на железопътни линии и свлачища, активирани от поройните дъждове.

02.08.2005

Влак спря принудително заради нередовни пътници

Пътнически влак № 10 115, движещ се по маршрут София – Пловдив ( тр. 16:55 ч.) спря принудително заради голяма група пътници от ромски произход, които отказаха да закупят билети за пътуването си.

01.08.2005

Гръцките железници изпратиха официална информация относно инцидента близо до Солун

В официален факс до "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД гръцките железници потвърдиха, че на 1.08.2005 г., около 7:15 ч., влак №360, движещ се по маршрут Солун – София е ударил странично товарен автомобил.

01.08.2005

Нова транспортна схема за Пловдивски регион

От днес, 1 август 2005 г., "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД отменят следните влакове, обслужвани от дизелови мотриси “Desiro" ....

01.08.2005

Няма пострадали пътници при лек инцидент с международния влак Солун – София

По първоначални данни на гръцките железници, тази сутрин около 07:15 ч., в близост до Солун, международният пътнически влак Солун – София (тръгва от Солун в 7:00 ч.) е ударил камион, който е преминавал неправомерно железопътен прелез с изправна сигнализация.

16.07.2005

"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД възстановява редовната си транспортна схема

От 0:00 ч. на 16 юли 2005 г. е възстановено движението на влакове по подбалканската железопътна линия, както и в участъка между Самуил и Варна. С оглед осигуряване високо ниво на безопасност на пътниците, в железопътните отсечки Самуил – Висока поляна и Шивачево – Твърдица, които до скоро бяха проблемни, влаковете се движат с по-ниска от обичайната си скорост.

14.07.2005

БДЖ ЕАД временно преустановяват движението на пътнически влакове в проблемните участъци

“Български държавни железници" ЕАД преустановиха движението на пътнически влакове в определени райони, където поройните дъждове са активизирали свлачища.

Полезно от БДЖ

Рекламации и възстановяване на суми

Рекламации и възстановяване на суми

Пътник може да се откаже от пътуване не по-късно от 3 часа преди заминаването на влака, за който важи билета, като го...

Групови пътувания

Групови пътувания

РЕГЛАМЕНТ ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ НА ГРУПОВИ ПЪТУВАНИЯ НА ДЕЦА, УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ 1. Групата е необходимо да се състои минимум...

Debug: ??x??