Пътнически превози

13.07.2016

Стачка в Гърция променя движението на два международни влака между София и Солун

Във връзка с обявената на 13-и и 14-и юли стачка в Гърция, временно се променя организацията на движение на два международни влака между България и Гърция.

08.07.2016

Стачка в Гърция променя движението на някои международни влакове

Във връзка с обявената стачка в Гърция, временно се променя организацията на движение на международните влакове, пътуващи между България и Гърция.

08.07.2016

Бързият влак от Варна за Пловдив престоява в участъка Михайлово – Свобода

Около 12:15 ч., в участъка между гарите Михайлово и Свобода, локомотивната бригада на бърз влак № 4681 от Варна за Пловдив забелязва дим в машинното отделение на локомотива. Машинистите своевременно са предприели незабавни превантивни действия с цел гарантиране на безопасността на пътниците във влака, като са задействали противопожарната система на локомотива и са използвали наличните пожарогасителни средства за потушаване на дима. Подаден е сигнал до Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”.

05.07.2016

Конкретни отговорности между заинтересованите страни беше основната тема на проведената кръгла маса за интегрирания жп транспорт на регионално и градско ниво

Днес (5-и юли) на проведената кръгла маса на тема „Адекватно интегриране на железопътния транспорт в областните и градски транспортни схеми” бяха дискутирани конкретните отговорности между страните - местни власти и национален превозвач, целящи успешното интегриране на железопътния транспорт на регионално и градско ниво. Събитието беше организирано от „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД, под егидата на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

01.07.2016

Временни промени в движението на влаковете, преминаващи през участъка Горна баня и Владая

Днес, 1-и юли, ще бъдат въведени временни промени в движението на влаковете, преминаващи през участъка между гарите Горна баня и Владая. Причината за временното изменение в маршрута на тези влакове са извънредни ремонтни дейности по железния път, които Национална компания „Железопътна инфраструктура” извършва в посочения участък.

01.07.2016

Кръгла маса за отворен диалог при изготвянето на графиците за движение на влаковете ще се проведе в София

На 5-и юли, (вторник), ще се проведе кръгла маса на тема „Адекватно интегриране на железопътния транспорт в областните и градски транспортни схеми”. Събитието се организира от „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД, под егидата на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

30.06.2016

Два сезонни влака между София и Солун ще пътуват през летния сезон

Два сезонни международни влака ще пътуват между София и Солун до края на летния сезон. Чрез тези влакове ще бъде създадена удобна възможност за пътуване до Солун през почивните дни в края на всяка седмица. От София за Солун влакът ще се движи всеки петък до 2-и септември, а в обратното направление от Солун за София ще пътува в неделните дни до 4-и септември.

24.06.2016

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД въвежда предварителна продажба на билети за влаковете до морето през летния сезон

За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак до морските градове Варна и Бургас през летния сезон, „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД въвежда петнадесетдневна предварителна продажба на билети за всички бързи влакове. Предварителната продажба ще бъде в сила до 15-и септември 2016 г.

17.06.2016

Възстановено е движението на влаковете в участъка между гарите Стряма и Клисура

Движението на влаковете в участъка между гарите Стряма и Клисура е възстановено. Всички пътнически композиции, които преминават през участъка между двете гари, ще се движат с намалена скорост, поради въведени ограничения при преминаване. Поради тази причина ще бъдат променени разписанията на всички влакове, движещи се в посочения участък.

16.06.2016

Бърз влак от Бургас за София престоява в гара Сахране поради забелязан от машинистите дим под коша на локомотива

Около 12:30 ч. локомотивната бригада на бързия влак № 3622 от Бургас за София забелязва дим, излизащ под коша на локомотива. По тази причина влакът спира в гара Сахране.

10.06.2016

Националният железопътен превозвач провежда спартакиада за своите служители

Днес и утре, (10-и и 11-и юни), националният железопътен превозвач провежда национална спартакиада за служители от дружествата на „Холдинг БДЖ” ЕАД - „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД и „БДЖ – Товарни превози” ЕООД. Спортното събитие се реализира за поредна година в курортното селище Паничище.

01.06.2016

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД организира специално пътуване с парен локомотив до Банкя за деца в неравностойно положение

Днес „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД организира специално пътуване с парен локомотив до гр. Банкя за деца в неравностойно положение. Инициативата е по случай Международния ден на детето – 1-и юни. Събитието се осъществи със съдействието на Дирекция „Социални дейности” към Столична община, Столична община - район „Банкя” и издателство „Фют”.

01.06.2016

„БДЖ - Пътнически превози” с национален телефон за информация и сигнали

Новият Инфо Център БДЖ ще обслужва клиентите денонощно на 0700 10 200

31.05.2016

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД подарява на деца в неравностойно положение пътуване с парен локомотив до Банкя по случай 1-и юни

За поредна година „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще подари на деца в неравностойно положение едно незабравимо пътуване с парен локомотив. Инициативата е по случай Международния ден на детето – 1-и юни. Тазгодишното пътуване ще бъде до Банкя, където от местната община ще се погрижат за приятния престой на малчуганите в градчето. Събитието ще се осъществи със съдействието на Дирекция „Социални дейности” към Столична община.

30.05.2016

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД подарява безплатно пътуване на децата по случай 1-и юни

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД и тази година ще спази добрата си традиция и ще подари безплатно пътуване на всички български деца на възраст до 14 години по повод Международния ден на детето.

Полезно от БДЖ

Групови пътувания

Групови пътувания

РЕГЛАМЕНТ ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ НА ГРУПОВИ ПЪТУВАНИЯ НА ДЕЦА, УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ 1. Групата е необходимо да се състои минимум...

Debug: ??x??