Пътнически превози

01.06.2016

„БДЖ - Пътнически превози” с национален телефон за информация и сигнали

Новият Инфо Център БДЖ ще обслужва клиентите денонощно на 0700 10 200

31.05.2016

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД подарява на деца в неравностойно положение пътуване с парен локомотив до Банкя по случай 1-и юни

За поредна година „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще подари на деца в неравностойно положение едно незабравимо пътуване с парен локомотив. Инициативата е по случай Международния ден на детето – 1-и юни. Тазгодишното пътуване ще бъде до Банкя, където от местната община ще се погрижат за приятния престой на малчуганите в градчето. Събитието ще се осъществи със съдействието на Дирекция „Социални дейности” към Столична община.

30.05.2016

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД подарява безплатно пътуване на децата по случай 1-и юни

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД и тази година ще спази добрата си традиция и ще подари безплатно пътуване на всички български деца на възраст до 14 години по повод Международния ден на детето.

19.05.2016

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД осигурява над 20 000 допълнителни места във влаковете за празничните дни

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на празничните дни по повод Деня на славянската писменост и култура.

16.05.2016

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД получи официален сертификат в съответствие с изискванията на ISO 9001:2008

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД получи официален сертификат за внедряването на Система за управление, в съответствие с изискванията на международния стандарт ISO 9001:2008. Сертификатът е присъден от Certification International за разширенo използване на системата на управление, което обхваща цялата дейност на дружеството. Сертификейшън Интернешънъл (Си Ай) България ООД е официален представител на Certification International (CI) United Kingdom LTD.

27.04.2016

Два допълнителни бързи влакa между София и Варна ще се движат през летния сезон

От утре (28-и април) до 25-и септември 2016 г. два допълнителни бързи влака със задължителна резервация ще пътуват всеки петък от София до Варна през Горна Оряховица и в неделя в обратното направление. Допълнителните влакове ще се движат в отговор на повишеното търсене на транспортни услуги между столицата и черноморския град през летния сезон.

26.04.2016

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД осигурява близо 20 000 допълнителни места във влаковете за празничните дни по повод Великден

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на празничните дни по повод Великден.

23.04.2016

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД оказа съдействие за превоза на велосипедите на участниците в състезанието „Байк и Рън за Чепън”

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД осигури композиция с вагон за превоз на велосипеди на участниците в ежегодното състезание „Байк и Рън за Чепън”. Надпреварата по планинско бягане и колоездене се проведе за пети път край гр. Драгоман, като националният железопътен превозвач за втора поредна година партнира на състезанието.

19.04.2016

Представителният футболен отбор на националния железопътен превозвач "Локомотив - БДЖ" ще изиграе контролна среща с отбора на "Локомотив" София

На 22-и април (петък) от 17:30 ч. представителният футболен отбор на националния железопътен превозвач "Локомотив - БДЖ" ще изиграе контролна среща с отбора на "Локомотив" София. Футболният двубой ще се проведе на стадион "Локомотив" в столичния квартал "Надежда".

18.04.2016

Допълнителен вагон ще бъде осигурен за пътуването до Черепиш с парен локомотив на Лазаровден и Цветница поради големия интерес

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще добави още един вагон към състава на влака с парен локомотив № 46.03, който ще пътува от София до Черепиш и обратно на Лазаровден и Цветница. Допълнителният вагон ще бъде осигурен и за двата дни на пътуване на композицията (на 23-и и 24-и април) поради значителния интерес към пътуването с влака и бързото изчерпване на билетите.

15.04.2016

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД въвежда предварителна продажба на билети за Великдендските празници

За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак по време на Великдендските празници, от 18-и април (понеделник) „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове.

14.04.2016

Нощният бърз влак от Бургас за София е отменен поради възникнало запалване в локомотива на влака. Пътниците са превозени с автобуси

Около 23:07 ч. на 13.04.2016 г. в участъка между гарите Айтос и Черноград локомотивната бригада на нощния бърз влак № 8626 от Бургас за София, забелязва искри под локомотива. Машинистите са предприели незабавни действия за аварийно спиране на влака и са използвали наличните в локомотива и състава на влака пожарогасителни средства. Междувременно са подали сигнал до Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, които са изпратили противопожарни екипи на място да обезопасят локомотива.

12.04.2016

„БДЖ - Пътнически превози“ организира ретро-празници с Баба Меца на Лазаровден и Цветница

На два от най-обичаните пролетни празници, Лазаровден и Цветница, „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД кани своите пътници на атракционно пътуване до Черепишкия манастир. На 23 и 24 април 2016 (събота и неделя) най-мощният парен локомотив у нас - Баба Меца, ще поведе композиция от четири вагона по маршрут София – Черепиш – София.

18.03.2016

Временни промени в движението на влаковете в участъка между гарите Септември и Пазарджик поради ремонт на железния път

От 22-и до 25-и март ще бъде прекъснато движението на влаковете, които преминават през участъка между гарите Септември и Пазарджик. Причините за временните промени в движението на влаковете между двете гари са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания „Железопътна инфраструктура” ще извършва в посочения участък.

12.03.2016

Ръководството на „Холдинг БДЖ” ЕАД участва в Седмия редовен конгрес на Синдиката на железничарите в България

Утвърдени са добрите взаимоотношения със социалните партньори чрез подписването на новите колективни трудови договори

Полезно от БДЖ

Превоз на велосипеди

Превоз на велосипеди

Превозът на велосипеди е разрешен в специализираните вагони за превоз на велосипеди. При превоза на велосипеди,...

Застраховка – „Злополука на пътници“

Застраховка – „Злополука на пътници“

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД, като лицензиран железопътен превозвач, извършващ обществен превоз на пътници има...

Debug: ??x??