Пътнически превози

29.09.2006

Три влака са отклонени по обиколен маршрут

Ускореният бърз влак от София за Варна (тръгва в 06:55 ч.), международният влак от Кулата към Русе (тръгва в 03:15 ч.) и бърз влак от Русе за София (тръгва в 06:20 ч.), които по разписание трябва да преминат през железопътния участък между София и Владо Тричков, са отклонени по обходен маршрут през Подбалканската линия.

20.09.2006

"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД осигуряват допълнителни вагони в празничните дни

С оглед подобряване на транспортното обслужване на гражданите по време на почивните дни по повод Деня на независимостта, в периода от 21-ви септември до 24-ти септември 2006 г. включително, "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД увеличават с допълнителни вагони съставите на 5 ускорени бързи и 14 бързи влака.

18.09.2006

Временни промени в движението на някои влакове

“Български държавни железници" ЕАД въвеждат временни промени в графика за движение на два ускорени бързи, четири бързи и няколко пътнически влака във връзка с ремонт на железния път в железопътния участък Макоцево – Долно Камарци, който ще бъде извършен от Национална компания “Железопътна инфраструктура" на 19-ти и 20-ти септември 2006 година.

05.09.2006

Промени в движението на някои влакове през м.септември

“Български държавни железници" ЕАД въвеждат временни промени в графика за движение на два бързи влака във връзка с ремонт на контактната мрежа в железопътните участъци Оризово – Черна гора, Черна гора – Чирпан и Свобода – Михайлово

31.08.2006

Автокран скъсва контактна мрежа в участъка Белово – Септември

Снощи, около 20:05 ч. на железопътен прелез, оборудван с автоматична прелезна сигнализация в междугарието Белово – Септември, товарен автомобил "Камаз", превозващ автокран събаря габаритната рамка и контактна мрежа с дължина около 300 м. Вследствие на удара напрежението в контактната мрежа е прекъснато и движението по двете железопътни линии в участъка Белово – Септември е временно преустановено. Транспортна полиция своевременно е уведомена за инцидента.

18.08.2006

Движението на влаковете в района на гара Казичене е възстановено

В 18:30 ч. е възстановено движението на влаковете през гара Казичене по едната железопътна линия.

17.08.2006

Следобедните ускорени бързи влакове ще се движат през Карлово

Във връзка с прекъсването на движението на влакове между Казичене и Елин Пелин, «Български държавни железници» променят маршрутите на два ускорени бързи влака и един бърз влак.

17.08.2006

Промени в организацията за движение на дневните влакове

Поради прекъсване на движението в района на гара Казичене, два ускорени бързи влака ще бъдат отклонени през Карлово. Това са ускорен бърз влак № 1601, движещ се по маршрут Враца – Пловдив (тръгва в 13:38 ч.), и ускорен бърз влак № 8603, движещ се по маршрут София – Ямбол (тръгва в 16:15 ч.).

17.08.2006

Нощните влакове от София до Бургас и обратно ще се движат през Карлово

Двата нощни влака от София до Бургас и двата нощни влака от Бургас до София, които по разписание трябва да преминат през гара Казичене, ще бъдат отклонени по обходен маршрут .

17.08.2006

Някои от ранните влакове в утрешния ден ще бъдат отклонени през Карлово

Поради прекъсване на движението в района на гара Казичене, и утре сутринта някои влакове ще се движат по обиколен маршрут. Това са ускорен бърз влак от София (тръгва в 06:30 ч.) за Бургас и бърз влак по същото направление (тръгва от София в 07:40 ч.); ускореният бърз влак от Пловдив ( тръгва в 07:00 ч.) през София за Враца и ускореният бърз влак от Ямбол (тръгва в 05:15 ч.) за София.

16.08.2006

“БДЖ" ЕАД осигуряват автобуси за пътниците в участъка Искър – Елин Пелин

Във връзка с прекъсването на движението на влакове в района на гара Казичене, «Български държавни железници» осигуряват автобуси за превозване на пътниците от 8 пътнически и 4 бързи влака в участъка между гарите Искър и Елин Пелин, които по разписание трябва да преминат през участъка в периода от 17:00 до 20:00 часа.

16.08.2006

Два ускорени бързи влака ще бъдат пренасочени по обходен маршрут

Във връзка с прекъсването на движението на влакове между Казичене и Елин Пелин, «Български държавни железници» променят маршрутите на два влака. Това са ускорен бърз влак № 8603 от София до Ямбол и ускорен бърз влак № 1601 от Враца през София до Пловдив, които от София до Пловдив ще се движат през Карлово. След гара Пловдив ускореният бърз влак № 8603 ще продължи пътя си до Ямбол по обичайния си маршрут.

16.08.2006

“БДЖ" ЕАД създадоха организация за превозването на пътниците след инцидента в гара Казичене

Поради прекъсване на движението на влакове между гарите Казичене и Елин Пелин след инцидента на гара Казичене, “Български държавни железници" ЕАД осигуряват автобуси за пътниците от бързия влак, чийто локомотив дерайлира при удар с дерайлирали товарни вагони в изходните стрелки на гара Казичене.

16.08.2006

“БДЖ" ЕАД се обърнаха за пореден път към сръбските железници по повод закъсненията на българския спален вагон

Днес “Български държавни железници" ЕАД изпратиха официално писмо до сръбските железници, в което за пореден път остро повдигат въпроса за системното нарушаване на разписанието на директния български спален вагон, който се движи по маршрут София - Виена.

Полезно от БДЖ

Debug: ??x??