Пътнически превози

14.03.2006

Свлачища затрудняват движението на влакове

Снощи към 20:30 часа в района на спирка Бойка скална маса пада върху покрива на първия вагон на пътнически влак, движещ се по маршрут Пловдив – Костенец. Скалната маса пробива покрива на вагона. При инцидента няма пострадали пътници или железопътен персонал. В последствие в района се активира свлачище и движението на влаковете се преустановява.

13.03.2006

Влаковете между София и Пловдив и утре ще се движат по променена схема

След внимателен анализ на усложнената експлоатационна обстановка в района на гара Ихтиман, сформираният кризисен щаб в “Български държавни железници" ЕАД предприе необходимите мерки и създаде организация за промяна на схемата на движение на влаковете между София и Пловдив.

13.03.2006

Наводнения прекъснаха движението на влакове между Вакарел и Костенец

Като резултат от влошените метереологични условия от 13:15 ч. днес е преустановено движението на влакове в железопътния участък Вакарел – Костенец. Активното топене на снеговете и падналите през последното денонощие валежи причиниха заливането на железопътните линии на гара Ихтиман.

27.02.2006

Ежедневен ускорен бърз влак между Пловдив и Враца

От днес, 27 февруари 2006 г. (понеделник), “Български държавни железници" ЕАД променят графика за движение на ускорения бърз влак "Пловдив" с цел подобряване транспортната схема за обслужване на гражданите.

21.02.2006

Зонови цени в района на Пловдив от 1-ви март

От 1-ви март “Български държавни железници" ЕАД въвеждат зонови цени и във втория по големина железопътен възел в страната – Пловдив. Участъците, за които ще важат зоновите цени са Пловдив – Асеновград, Пловдив – Стамболийски, Стамболийски - Пазарджик и Пловдив – Граф Игнатиево.

20.02.2006

Повече пътници в крайградските влакове около София

Анализът на пътникопотока във влаковете в района на София след първите два месеца от въвеждането на зоновите цени показва нарастване на броя на превозените пътници по някои от релациите.

17.02.2006

Временни промени в графика за движение на някои влакове

Във връзка с извършване на ремонтни дейности по железния път от екипи на Национална компания «Железопътна инфраструктура» временно се променя графика за движение на някои влакове в участъците Дряново – Царева ливада и Дряново – Плачковци.

15.02.2006

Промени в графика за движение на някои влакове

С цел подобряване транспортната схема за обслужване на гражданите от утре, 16 февруари 2006 г., “Български държавни железници" ЕАД променят графика за движение на следните два влака..

01.02.2006

Възстановено е движението на влакове в участъка Драгичево – Владая

От 14:25 ч. днес е възстановено нормалното движение на влакове в междугарието Драгичево – Владая.

01.02.2006

Лек инцидент с бърз влак в района на гара Владая

Днес сутринта около 08:40 ч. в междугарието Драгичево – Владая локомотивът на бърз влак № 5620 (Благоевград – София, тръгва в 06:15 ч.) е дерайлирал с една талига, при което машината не се е преобърнала.

31.01.2006

Възстановено е движението на влакове в участъка Бяла – Полски Тръмбеш

Към 12:30 ч. е възстановено движението на влакове в участъка Бяла – Полски Тръмбеш.

31.01.2006

ТИР падна върху железопътна линия и спря движението на влакове

От 02:10 ч. тази сутрин поради липса на напрежение в контактната мрежа временно е преустановено движението на влакове в междугарието Бяла – Полски Тръмбеш. Причината е паднал ТИР на железния път в района на спирка Полско Косово. При инцидента е счупен и електрически стълб от контактната мрежа, което е довело до временно прекъсване на движението в железопътния участък.

26.01.2006

Влаковете в страната се движат нормално

И днес влаковете в цялата железопътна мрежа се движат нормално, въпреки продължаващите затруднения в експлоатационната обстановка в резултат на ниските температури в страната. Не са регистрирани значителни закъснения на влаковете.

25.01.2006

Актуалнo за движението на влаковете

Влаковете по цялата железопътна мрежа в страната се движат, въпреки затруднената експлоатационна обстановка вследствие на ниските температурни стойности. Някои влакове се движат с известни закъснения.

24.01.2006

Актуална информация относно движението на влаковете в страната

Всички влакове в цялата железопътна мрежа в страната се движат, независимо от изключително усложнената експлоатационна обстановка в резултат на ниските температурни стойности.

Полезно от БДЖ

Групови пътувания

Групови пътувания

РЕГЛАМЕНТ ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ НА ГРУПОВИ ПЪТУВАНИЯ НА ДЕЦА, УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ 1. Групата е необходимо да се състои минимум...

Debug: ??x??