Днес няма да се движат международни влакове поради стачка на гръцките железници

Във връзка със стачни действия на служителите на гръцките железници, днес се отменя движението на следобедните международни влакове Солун – София – Солун. Във факс, изпратен от гръцките железници до "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД, се посочва, че стачката на гръцките железничари се провежда само на 24-ти юни 2005 г.

*** 

Влаковите композиции са съставени от три вагона – един първокласен и два второкласни вагона с общо 170 седящи места. В първокласния вагон има специализирано купе за превоз на трудноподвижни лица. В същия вагон има и обособено помещение за игри, предназначено за най-малките пътници. Това помещение може да се ползва от всички деца, пътуващи във влака, независимо от това дали родителите им са закупили билет за първокласния вагон или за някой от двата второкласни вагона. Всички вагони са оборудвани с климатична инсталация.

В допълнение към европейското ниво на комфорт при пътуване и конкурентното времепътуване, "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД изключително атрактивна оферта за клиентите, които направят 20-дневна предварителна резервация. Само срещу 15 евро те могат да закупят билет за отиване и връщане. Тези клиенти ползват и допълнително намаление от 50% от цената на билета за своите деца на възраст между 4 и 12 години.

Клиентите имат възможност да направят предварителна резервация в офисите на Международно пътническо бюро “Рила" (на ул. “Гурко" № 5, в Централна гара София, както и в Центъра за комплексно обслужване на населението в НДК), железопътните гари в Благоевград и Сандански. Билети се издават за пътувания до посочените в разписанието гари на територията на Републка Гърция, а пътниците, идващи от Солун, могат да пътуват съответно до посочените в разписанието гари на територията на Република България.

Новини

Полезно от БДЖ

Извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация на пътнически вагони, мотрисни влакове, закрити и открити площи

Извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация на пътнически вагони, мотрисни влакове, закрити и открити площи

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД в качеството на национален превозвач, с цел комфорт при пътуването и превантивен...

Застраховка – „Злополука на пътници“

Застраховка – „Злополука на пътници“

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД, като лицензиран железопътен превозвач, извършващ обществен превоз на пътници има...

Debug: ??x??