Движението на влаковете през Северна и Североизточна България е все още затруднено

От гара Горна Оряховица към Варна придвижването с влак продължава да бъде невъзможно, тъй като между Горна Оряховица и Шумен в два участъка (Попово – Дралфа и Хан Крум – Надарево) двете железопътна линии са изцяло заляти с вода, а в други два участъка (Славяново – Асеново и Джулюница – Стражица) е залята с вода едната железопътна линия.

Между София и Варна се движат нощните влакове, които преминават по обиколен маршрут – по подбалканската линия през Карлово. Тези влакове включват в състава си и вагони за и от Добрич и Кардам.
Останалите влакове по график от София за Варна се движат само до Горна Оряховица. От София не се издават билети за дневните влакове до гари между Горна Оряховица и Варна. От Варна за София (освен нощния влак) се движи и дневния бърз влак, който тръгва от Варна в 10:50 ч., но днес той отново ще премине по подбалканската линия (през Карлово).

Нощните влакове между София и Русе включват в състава си и вагони за и от Силистра.

Бързите влакове между Плевен и Варна се движат по обиколен маршрут – след Горна Оряховица се движат през Русе, Каспичан, Шумен и Комунари, за да се избегнат прекъснатите участъци между Горна Оряховица и Шумен и между Каспичан и Провадия.

Все още не е възможно движението на влакове и в участъка Дряново – Царева ливада, където железопътната линия е затрупана от паднала скална маса. Влакове се движат до Дряново и съответно до Царева ливада. "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД осигуряват превоза на пътници през този проблемен участък с автобуси.

Международните влакове между Истанбул и Букурещ също се движат по обиколен маршрут – през София.

Поради необходимостта да бъдат пренасочвани по обиколни маршрути някои влакове и днес ще се движат със закъснение.

Новини

Полезно от БДЖ

Лица с увреждания и лица с ограничена подвижност

Лица с увреждания и лица с ограничена подвижност

Транспортно обслужване на лица с намалена подвижност се извършва чрез гаровите служби на БЧК в железопътните гари...

Превоз на велосипеди

Превоз на велосипеди

Превозът на велосипеди е разрешен в специализираните вагони за превоз на велосипеди. При превоза на велосипеди,...

Debug: ??x??