Движението на влаковете през Северна и Североизточна България постепенно се възстановява

От вчера следобед е възстановено движението на влакове само по едната железопътна линия в три от най-проблемните участъци: Попово – Дралфа, Хан Крум – Надарево и Каспичан - Провадия. В тези участъци влаковете са движат с по-ниска скорост, която с оглед безопасността на движение е намалена на места до 15 км/ч.

През Горна Оряховица вече се движат и дневните влакове от София до Варна и обратно. До 11-ти юли включително, билетите за пътуване с ускорените бързи влакове “Златни пясъци" между София и Варна ще продават по цени за бързи влакове. Поради намалената скорост на движение между Горна Оряховица и Шумен (там се намират участъците Попово – Дралфа и Хан Крум – Надарево), "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД компенсира своите клиенти с тази временна промяна в цените на билетите.

Все още не е възможно движението на влакове в участъка Дряново – Царева ливада, където железопътната линия е затрупана от паднала скална маса. Влакове се движат до Дряново и съответно до Царева ливада. "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД ежедневно осигуряват превоза на пътници през този проблемен участък с автобуси. Днес до момента през този участък са превозени с автобуси 383 пътника от 5 влака. През вчерашния ден са осигурени автобуси за общо 905 пътника от 14 влака.

Международните влакове между Истанбул и Букурещ все още се движат по обиколен маршрут – през София.

Новини

Полезно от БДЖ

Рекламации и възстановяване на суми

Рекламации и възстановяване на суми

Пътник може да се откаже от пътуване не по-късно от 3 часа преди заминаването на влака, за който важи билета, като го...

Видове документи за пътуване

Видове документи за пътуване

Изберете най-изгодния начин за пътуване според вашите нужди и честота на пътуване с Български държавни железници.

Debug: ??x??