Гръцките железници изпратиха официална информация относно инцидента близо до Солун

В официален факс до "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД гръцките железници потвърдиха, че на 1.08.2005 г., около 7:15 ч., влак №360, движещ се по маршрут Солун – София е ударил странично товарен автомобил. Камионът е преминал през охраняем прелез, оборудван с автоматична мигаща светлинна, звукова сигнализация и бариери в нарушение на правилника за движение. Във влака са пътували дванадесет пътника. Нито един от тях не е пострадал.
След сблъсъка с товарния автомобил движението в учасъка е преустановено поради дерайлиране на една от талигите на локомотива. Екипи на гръцките железници веднага са изпратени на мястото на инцидента, за да бъде възстановено движението в максимално кратки срокове.
Във факса се потвърждава информацията, която изпратихме по-рано днес относно създадената организация за транспортиране на пътниците. Припомняме ви, че пътниците от влака, пътуващи за България са били прехвърлени с автобус до граничния пункт Промахон. От Промахон до София те са били извозени с влака, който пътува по линията София – Солун и се е върнал обратно до София, вместо да продължи до Солун. Пътниците от този влак са били прехвърлени от границата до Солун с автобус.
В официалния документ гръцките железници изразяват съжаление за инцидента.

Новини

Полезно от БДЖ

Абонаментни карти

Абонаментни карти

Предварителна продажба на абонаментни карти се извършва от 94 железопътни бюра и гари с компютърно билетоиздаване.

Рекламации и възстановяване на суми

Рекламации и възстановяване на суми

Пътник може да се откаже от пътуване не по-късно от 3 часа преди заминаването на влака, за който важи билета, като го...

Debug: ??x??