„Холдинг БДЖ” ЕАД осигури карти за безплатно пътуване с влак на деца в неравностойно положение

За трета поредна година „Холдинг БДЖ” ЕАД осигури карти за безплатно пътуване с влак на деца в неравностойно положение (деца сираци, деца с един родител, деца от многодетни семейства), учещи в Спортното училище „Георги Бенковски” в гр. Варна. През учебната 2015 – 2016 г. пет от възпитаниците на Спортното училище в морския град, които са на възраст между 15 и 18 години, ще имат възможност да ходят редовно на училище и на тренировки. Децата са родом от Русе, Каспичан, Търговище и Царевци и освен, че през годината ще имат редовен достъп до училище, те ще могат и да се прибират по своите родни места при биологичните си близки и роднини.

Безплатните карти за пътуване с влак на петте деца в неравностойно положение бяха осигурени от ръководството на „Холдинг БДЖ” ЕАД след постъпила молба от страна на Националното сдружение на сираците в България (НССБ).

В тази връзка председателят на НССБ, Слави Михайлов каза: „Националното сдружение на сираците в България сме благодарни за активната и навременна помощ, оказана от ръководството на „Холдинг БДЖ” ЕАД, което винаги е подкрепяло инициативите за социална адаптация и интеграция на децата в неравностойно положение. Подкрепата на националният железопътен превозвач е от изключително значение, както за самите деца, така и за техните близки.”

Новини

Полезно от БДЖ

Лица с увреждания и лица с ограничена подвижност

Лица с увреждания и лица с ограничена подвижност

Транспортно обслужване на лица с намалена подвижност се извършва чрез гаровите служби на БЧК в железопътните гари...

Права и задължения на пътниците

Права и задължения на пътниците

ИНФОРМАЦИЯ за прилагането на Регламент (ЕО) № 1371/2007 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 23 октомври 2007 г....

Debug: ??x??