"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД продължават да осигуряват автобуси за пътниците в някои от засегнатите железопътни участъци

"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД продължават да осигуряват автобусен превоз за пътниците в най-засегнатите от природната стихия железопътни участъци. Това са участъците:
- София – Септември. В този участък днес са осигурени 10 автобуса (с капацитет до 100 човека) за пътниците от 11 бързи и ускорени бързи влака (включително и нощни), движещи се по маршрута София - Бургас.
- Своге – Лакатник. В този участък днес са осигурени 9 автобуса за пътниците от 13 бързи и ускорени бързи влака (включително и нощни), движещи се по маршрути София – Видин – София, София – Русе – София, София – Варна – София и др.
Допълнително затруднение за движението на автобусите представляват наводненията и свлачищата по шосейната мрежа в засегнатите от наводненията региони.

Днес се отменят следните влакове:
- ускореният бърз влак № 8601 от София за Бургас (през Пловдив);
- бързият влак № 8610 от Бургас за София (през Пловдив);
- бързият влак № 7631 от София за Лом. Утре няма да се движи и бързият влак № 7630 от Лом до София;
- пътнически влакове между Долно Камарци и София, Копривщица и София, Пловдив и София, Вакарел и Пловдив, Мездра и София.

Все още е невъзможно движението на влакове и в участъка Саранци – Макоцево. Шосетата в региона също са заляти с вода. Това прави невъзможно осигуряването на автобусен превоз за пътниците през засегнатия участък. По тази причина, бързите и ускорени бързи влакове между София и Бургас, които по разписание преминават по подбалканската железопътна линия през Карлово, се движат само между Карлово и Бургас.

Новини

Полезно от БДЖ

Лица с увреждания и лица с ограничена подвижност

Лица с увреждания и лица с ограничена подвижност

Транспортно обслужване на лица с намалена подвижност се извършва чрез гаровите служби на БЧК в железопътните гари...

Застраховка – „Злополука на пътници“

Застраховка – „Злополука на пътници“

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД, като лицензиран железопътен превозвач, извършващ обществен превоз на пътници има...

Debug: ??x??