"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД продължават да осигуряват автобуси за пътниците в някои от засегнатите железопътни участъци

"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД продължават да осигуряват автобусен превоз за пътниците в най-засегнатите от природната стихия железопътни участъци. Това са участъците:
- София – Септември. В този участък днес са осигурени 10 автобуса (с капацитет до 100 човека) за пътниците от 11 бързи и ускорени бързи влака (включително и нощни), движещи се по маршрута София - Бургас.
- Своге – Лакатник. В този участък днес са осигурени 9 автобуса за пътниците от 13 бързи и ускорени бързи влака (включително и нощни), движещи се по маршрути София – Видин – София, София – Русе – София, София – Варна – София и др.
Допълнително затруднение за движението на автобусите представляват наводненията и свлачищата по шосейната мрежа в засегнатите от наводненията региони.

Днес се отменят следните влакове:
- ускореният бърз влак № 8601 от София за Бургас (през Пловдив);
- бързият влак № 8610 от Бургас за София (през Пловдив);
- бързият влак № 7631 от София за Лом. Утре няма да се движи и бързият влак № 7630 от Лом до София;
- пътнически влакове между Долно Камарци и София, Копривщица и София, Пловдив и София, Вакарел и Пловдив, Мездра и София.

Все още е невъзможно движението на влакове и в участъка Саранци – Макоцево. Шосетата в региона също са заляти с вода. Това прави невъзможно осигуряването на автобусен превоз за пътниците през засегнатия участък. По тази причина, бързите и ускорени бързи влакове между София и Бургас, които по разписание преминават по подбалканската железопътна линия през Карлово, се движат само между Карлово и Бургас.

Новини

Полезно от БДЖ

Превоз на велосипеди

Превоз на велосипеди

Превозът на велосипеди е разрешен в специализираните вагони за превоз на велосипеди. При превоза на велосипеди,...

Права и задължения на пътниците

Права и задължения на пътниците

ИНФОРМАЦИЯ за прилагането на Регламент (ЕО) № 1371/2007 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 23 октомври 2007 г....

Debug: ??x??