"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД продължават да трансбордират пътниците от засегнатите жп участъци

"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД продължават да осигуряват трансбордиране на пътниците в най-засегнатите от природната стихия железопътни участъци.

Пътниците от влак № 8611, движещ се по маршрут София – Бургас (тръгва в 10:10 ч.) ще бъдат превозени с автобусен транспорт в участъка София – Септември – Пазарджик. Схемата е следната: 4 автобуса ще трансбордират пътници в участъка София – Пазарджик и 1 автобус в участъка София – Септември. От гара Септември пътниците ще продължат пътуването си с железопътен транспорт.

От гара Пазарджик по обратния си курс същите автобуси ще поемат пътникопотока от БВ №8610, движещ се по маршрут Бургас – София (тръгва в 06:43 ч.) и ще ги превозят до София.

Поради активирано свлачище в участъка Бов – Своге движението на влаковете и по двата железни пътя не е възможно от 02:40 ч. тази нощ. "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД създадоха необходимата организация и осигуриха 8 автобуса за пътниците от следните влакове:
• УБВ №2601, движещ се по маршрут София – Варна (тръгва в 06:25 ч.) се движи до Своге, след което пътниците са превозени с автобуси в участъка Своге – Лакатник, откъдето са продължили с железопътен транспорт. Влакът се движи със 117 минути закъснение.
• БВ №7621, движещ се по маршрут София – Видин (тръгва в 07:00 ч.) се движи до Своге, след което пътниците са превозени с автобуси в участъка Своге – Лакатник, откъдето са продължили с железопътен транспорт. Влакът се движи със 180 минути закъснение
• БВ №2626, движещ се по маршрут Варна – София (тръгва в 22:10 ч.) се движи до Лакатник, след което пътниците са превозени с автобуси в участъка Лакатник – Своге, откъдето са продължили с железопътен транспорт. Влакът се движи със 184 минути закъснение
• БВ №2636, движещ се по маршрут Кардам – София (тръгва в 20:50 ч.) се движи до Лакатник, след което пътниците са превозени с автобуси в участъка Лакатник – Своге, откъдето са продължили с железопътен транспорт. Влакът се движи с 292 минути закъснение
• БВ №2611, движещ се по маршрут София – Варна (тръгва в 09:50 ч.) се движи до Своге, след което пътниците са превозени с автобуси в участъка Своге – Лакатник, откъдето са продължили с железопътен транспорт.
• УБВ №2608, движещ се по маршрут Горна Оряховица – София (тръгва в 05:00 ч.) се движи до Лакатник, след което пътниците са превозени с автобуси в участъка Лакатник – Своге, откъдето са продължили с железопътен транспорт. Влакът се движи със 170 минути закъснение
• МВ №460, който се движи по маршрут София – Русе (тръгва в 08:00 ч.) се отменя в целия участък.

Осигурени са три резервни автобуса за задоволяване транспортните нужди на клиентите на "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД.

Проблемните участъци към настоящия момент са:

• гара Бов – гара Своге;
• гара Своге – гара Томпсън (железен път 1);
• гара Курило – гара Илиенци (след Кумарица);
• гара Реброво (железен път 2);
• гара Немирово – гара Костенец (продължава от вчера);
• гара Столник – гара Макоцево (продължава от вчера).

Поради усложнената метеорологична обстановка, вслeдствие на проливните дъждове, продължава да няма движение в железопътния участък София – Карлово.

"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД всe още не са получили официално становище от НК “ЖИ" относно транспортната схема за движение на влаковете след 12:00 ч. днес.
Debug: ??x??