Националният железопътен превозвач провежда спартакиада за своите служители

Днес и утре, (10-и и 11-и юни), националният железопътен превозвач провежда национална спартакиада за служители от дружествата на „Холдинг БДЖ” ЕАД - „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД и „БДЖ – Товарни превози” ЕООД. Спортното събитие се реализира за поредна година в курортното селище Паничище.

По време на организираната спартакиада се изпълняват състезания в няколко отборни и индивидуални спортни дисциплини в т.ч. футбол, тенис на маса, тенис на корт, лека атлетика и шахмат.

Освен това, през месеците април и май, бяха реализирани и регионални спартакиади за служителите от структурата на БДЖ в градовете Пловдив, Горна Оряховица и София. Тези отбори и състезатели в индивидуалните спортове в различните дисциплини, които са се представили най-добре, вземат участие и в националната спартакиада.

„Холдинг БДЖ” ЕАД регулярно организира за всички свои служители регионални и национални спартакиади. Чрез провеждането на такива събития се възстановява една традиция в железницата, която дава възможност на служителите да развиват активна спортна дейност, да намират общи интереси извън работната обстановка и да се забавляват чрез участието си и наблюдаването на спортните състезания.

 

***

Редица проучвания показват, че активното участие в организираните фирмени спортни мероприятия подобрява не само здравословното състояние на служителите, а и повишава тяхната работоспособност. Провеждането на активни спортни занимания дава възможност за редовно физическо натоварване и се явява като фактор за преодоляване на натрупания стрес през работното всекидневие. Освен това, спортната дейност подобрява дисциплината и стремежа към постигането на поставените цели, както и помага за подобряването на работата в екип чрез сплотяването на колектива.

 

Новини

Полезно от БДЖ

Извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация на пътнически вагони, мотрисни влакове, закрити и открити площи

Извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация на пътнически вагони, мотрисни влакове, закрити и открити площи

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД в качеството на национален превозвач, с цел комфорт при пътуването и превантивен...

Абонаментни карти

Абонаментни карти

Предварителна продажба на абонаментни карти се извършва от 94 железопътни бюра и гари с компютърно билетоиздаване.

Debug: ??x??