Наводнения прекъснаха движението на влакове между Вакарел и Костенец

Като резултат от влошените метереологични условия от 13:15 ч. днес е преустановено движението на влакове в железопътния участък Вакарел – Костенец. Активното топене на снеговете и падналите през последното денонощие валежи причиниха заливането на железопътните линии на гара Ихтиман.

Усложнената експлоатационна обстановка наложи промени в графика за движение на влаковете, които по разписание преминават през засегнатия от наводнението железопътен участък. По обходен маршрут през Карлово, вместо през Ихтиман, ще се движат следните ускорени бързи и бързи влакове:
- Ускорен бърз влак “Пловдив" (Враца – София – Пловдив)
- Ускорен бърз влак “Диана" (София – Ямбол)
- Ускорен бърз влак “Слънчев бряг" (Бургас – Пловдив – София)
- Бърз влак 1651 (София – Димитровград)
- Бърз влак 1663 (София – Димитровград)
- Бърз влак 8627 (София – Бургас)
- Бърз влак 8614 (Варна/Бургас – София)

“Български държавни железници" ЕАД своевременно осигуриха 6 автобуса за транспортирането на пътниците от 5 бързи и 9 пътнически влака в участъка Вакарел – Костенец. В наводнения участък вече са превозени пътниците от 2 бързи влака, движещи се по маршрут София – Пловдив – Бургас и Бургас – Пловдив – София.

“Български държавни железници" ЕАД навременно сформираха кризисен щаб, който отблизо следи развитието на ситуацията в Ихтиман и е готов да реагира незабавно.

В случай, че пътник със закупен билет реши да се откаже от пътуване, националният железопътен превозвач ще възстанови сумата за непропътуваното разстояние.

За по-подробна информация гражданите могат да се обръщат към железопътните гари!

Новини

Полезно от БДЖ

Рекламации и възстановяване на суми

Рекламации и възстановяване на суми

Пътник може да се откаже от пътуване не по-късно от 3 часа преди заминаването на влака, за който важи билета, като го...

Видове документи за пътуване

Видове документи за пътуване

Изберете най-изгодния начин за пътуване според вашите нужди и честота на пътуване с Български държавни железници.

Debug: ??x??