Наводнения спират влакове

Както съобщихме и вчера проливните дъждове причиняват нарушения на графика за движение на влаковете. Най-засегнати са районите в северна и североизточна България. Към настоящия момент няколко ускорени бързи, бързи и пътнически влакове престояват в междугария поради наводнения на железопътни линии и свлачища, активирани от поройните дъждове.

Тази сутрин в посока от и към гара Варна не е възможно движение на влакове. Два влака са спрели принудително в гара Комунари – бързият влак № 3637 от София за Варна и пътническият влак № 30 151 от Карнобат за Варна. Пътниците са около 400 човека – повечето от тях пътуват за Варна, 20 човека за Шумен и около 9 пътници за Добрич. Създава се своевременна организация за трансбордиране на пътниците с автобуси от Комунари до Дългопол. Допълнително усложнение в експлоатационната обстановка внася фактът, че шосетата също са засегнати от природната стихия, което затруднява придвижването на автобусите.

Друг проблемен участък е железопътната линия Левски – Павликени, където поради наводнение е преустановено движението на два влака. Ускореният бърз влак № 2608 от Горна Оряховица за София престоява принудително в гара Павликени, а бързият влак № 2655 от Плевен за Варна – в гара Левски. На пътниците е осигурено трансбордиране. На гара Павликени принудително престоява и международния влак № 383 Букурещ – Русе - София. На гара Плевен принудително престоява международният влак № 460 Атина – София – Букурещ.

Пътническият влак № 40 102 от Стара Загора за Русе престоява принудително в гара Дряново. Пътническият влак № 40 101 от Горна Оряховица за Стара Загора престоява принудително в гара Трявна. Пътниците от тези влакове се трансбордират.
Международният влак № 498 от Истанбул за Букурещ на територията на България ще се движи по обиколен маршрут: Свиленград - Димитровград - Пловдив – София (вместо през Стара Загора) - Горна Оряховица – Русе.

Поради неколкократно срутване на скална маса върху железния път в участъка Славяново – Асеново и прекъсване на напрежението в електрическата поради счупване на две конзоли на контактната мрежа от паднали дървета, от късните часове на 3-ти юли до настоящия момент е преустановено движението на влакове в участъка.

Новини

Полезно от БДЖ

Превоз на велосипеди

Превоз на велосипеди

Превозът на велосипеди е разрешен в специализираните вагони за превоз на велосипеди. При превоза на велосипеди,...

Абонаментни карти

Абонаментни карти

Предварителна продажба на абонаментни карти се извършва от 94 железопътни бюра и гари с компютърно билетоиздаване.

Debug: ??x??