Няма пострадали пътници при лек инцидент с международния влак Солун – София

По първоначални данни на гръцките железници, тази сутрин около 07:15 ч., в близост до Солун, международният пътнически влак Солун – София (тръгва от Солун в 7:00 ч.) е ударил камион, който е преминавал неправомерно железопътен прелез с изправна сигнализация. Не разполагаме с данни за пострадали пътници и персонал на гръцките железници при инцидента, шофьорът на камиона е загинал. При първоначалния оглед са констатирани незначителни щети на подвижния състав. Локомотивът и вагоните в състава на композицията са собственост на гръцките железници.
Информацията, с която разполагаме до момента е, че е осигурен автобусен превоз на пътниците от мястото на инцидента до Промахон. Оттам пътниците са превозени до София с международния влак София – Солун, който поради инцидента е стигнал само до Промахон. По разписание този влак тръгва от София в 7:00 ч. и се движи огледално на влака Солун - София. Пътниците, които са пътували с него в посока Солун са превозени със същия автобус съответно от Промахон до Солун.
Очаква се международният влак Солун – София, който тръгва в 17:40 ч. и международният влак София – Солун, който тръгва в 17:30 ч. днес да се движат по редовното си разписание.
Все още не е получен официален факс от гръцките железници с потвърждение на първоначалните данни и подробна информация по случая.

Новини

Полезно от БДЖ

Застраховка – „Злополука на пътници“

Застраховка – „Злополука на пътници“

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД, като лицензиран железопътен превозвач, извършващ обществен превоз на пътници има...

Рекламации и възстановяване на суми

Рекламации и възстановяване на суми

Пътник може да се откаже от пътуване не по-късно от 3 часа преди заминаването на влака, за който важи билета, като го...

Debug: ??x??