Няма преустановено движение на влакове

Влаковете по цялата железопътна мрежа продължават да се движат. В източната част на страната, където метеорологичната обстановка е най-затруднена, и най-вече в района на Варна, продължава работата по разчистване на падналия сняг по железопътните линии и стрелки. Следобедните влаковете потеглят от гара Варна.

В следобедните часове бързият влак № 9620 от Варна за Русе попадна на обилни снегонавявания в участъка Хитрино – Висока поляна. За превозване на двадесетината пътника бе осигурен помощен локомотив, който отвози пътниците до гара Самуил, откъдето има връзка с пътническия влак № 40 115 за Русе. Снежната пряспа в участъка Хитрино – Висока поляна е с височина 3 метра. На място са пристигнали два дизелови локомотива, които правят усилия да пробият пряспата, и железопътен снегорин, който да разчиства снега след като локомотивите успеят да пробият плътното снегонавяване.

Пряспата в участъка Хитрино – Висока поляна вяроятно ще причини закъснения на влаковете по маршрута Варна – Русе и Бургас – Русе.

По-рано през деня информирахме за паднала контактна мрежа с дължина около един километър в участъка Сливен – Жельо Войвода поради силен вятър и снегонавявания. До момента няма закъснения на бързи влакове, преминаващи през този участък.

Новини

Полезно от БДЖ

Застраховка – „Злополука на пътници“

Застраховка – „Злополука на пътници“

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД, като лицензиран железопътен превозвач, извършващ обществен превоз на пътници има...

Превоз на велосипеди

Превоз на велосипеди

Превозът на велосипеди е разрешен в специализираните вагони за превоз на велосипеди. При превоза на велосипеди,...

Debug: ??x??