Няма преустановено движение на влакове

Влаковете по цялата железопътна мрежа продължават да се движат. В източната част на страната, където метеорологичната обстановка е най-затруднена, и най-вече в района на Варна, продължава работата по разчистване на падналия сняг по железопътните линии и стрелки. Следобедните влаковете потеглят от гара Варна.

В следобедните часове бързият влак № 9620 от Варна за Русе попадна на обилни снегонавявания в участъка Хитрино – Висока поляна. За превозване на двадесетината пътника бе осигурен помощен локомотив, който отвози пътниците до гара Самуил, откъдето има връзка с пътническия влак № 40 115 за Русе. Снежната пряспа в участъка Хитрино – Висока поляна е с височина 3 метра. На място са пристигнали два дизелови локомотива, които правят усилия да пробият пряспата, и железопътен снегорин, който да разчиства снега след като локомотивите успеят да пробият плътното снегонавяване.

Пряспата в участъка Хитрино – Висока поляна вяроятно ще причини закъснения на влаковете по маршрута Варна – Русе и Бургас – Русе.

По-рано през деня информирахме за паднала контактна мрежа с дължина около един километър в участъка Сливен – Жельо Войвода поради силен вятър и снегонавявания. До момента няма закъснения на бързи влакове, преминаващи през този участък.

Новини

Полезно от БДЖ

Извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация на пътнически вагони, мотрисни влакове, закрити и открити площи

Извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация на пътнически вагони, мотрисни влакове, закрити и открити площи

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД в качеството на национален превозвач, с цел комфорт при пътуването и превантивен...

Лица с увреждания и лица с ограничена подвижност

Лица с увреждания и лица с ограничена подвижност

Транспортно обслужване на лица с намалена подвижност се извършва чрез гаровите служби на БЧК в железопътните гари...

Debug: ??x??