Нощният бърз влак от Бургас за София е отменен поради възникнало запалване в локомотива на влака. Пътниците са превозени с автобуси

Около 23:07 ч. на 13.04.2016 г. в участъка между гарите Айтос и Черноград локомотивната бригада на нощния бърз влак № 8626 от Бургас за София, забелязва искри под локомотива. Машинистите са предприели незабавни действия за аварийно спиране на влака и са използвали наличните в локомотива и състава на влака пожарогасителни средства. Междувременно са подали сигнал до Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, които са изпратили противопожарни екипи на място да обезопасят локомотива.

За осигуряване на транспортно обслужване на пътниците от влака са осигурени автобуси, които са превозили клиентите на националния железопътен превозвач по целия маршрут на пътуване на влака.

Движението на влаковете в участъка между гарите Айтос и Черноград в момента се осъществява само по единия железен път, като това не води до нарушаване на редовния график за движение на влаковете.

Няма пострадали пътници и служители от превозния персонал на влака.

За изясняване на причините за възникналото запалване в локомотива е назначена специализирана комисия за разследване, която ще извърши оглед на място на подвижния състав.

 

Новини

Полезно от БДЖ

Видове документи за пътуване

Видове документи за пътуване

Изберете най-изгодния начин за пътуване според вашите нужди и честота на пътуване с Български държавни железници.

Железопътни карти

Железопътни карти

Всички железопътни карти са лични и не могат да бъдат преотстъпвани. Документите, необходими за тяхното издаване, са...

Debug: ??x??