Новото разписание на влаковете влиза в сила на 11-ти декември

Съгласно международните стандарти за разписанията в железопътния транспорт “БДЖ" ЕАД въвеждат нов график за движение на влаковете, който ще влезе в сила от 11 декември 2005 г.

В новото разписание на влаковете за периода декември 2005г. – декември 2006г. са запазени всички досега движещи се композиции и са заложени 16 влака повече, които основно ще се движат по направленията, където се въвеждат новите дизелови мотриси. Така общият брой на влаковете, които ежедневно обслужват пътници, ще стане 589, от които:
- 24 международни влака,
- 15 ускорени бързи влака,
- 72 бързи влака,
- 343 крайградски влака и
- 135 пътнически влака

Разписанието, транспортната схема и периодът на движение на всички влакове са съобразени с обема и структурата на пътникопотока.

През 2006 г. ще продължи поетапното въвеждане в експлоатация на дизеловите мотрисни влакове Desiro в участъците Плевен – Черквица, Левски – Троян, Левски – Свищов и София – Кюстендил. През 2005 г. първите дизелови мотриси започнаха да обслужват пътници по направленията Пловдив – Пещера, Силистра – Самуил, Пловдив – Свиленград, Пловдив – Димитровград – Подкова и Варна – Добрич – Кардам.

Поради влошените параметри на железопътната инфраструктура скоростите за движение на повечето влакове през 2006 г. ще останат на досегашните нива. Времепътуването на някои бързи влакове ще бъде намалено благодарение на по-добрата технологична организация. Увеличение на скоростите на някои пътнически влакове ще има основно по направленията, които ще се обслужват с дизеловите мотриси.

През 2006 г. ще продължи движението на директните спални вагони на “БДЖ" ЕАД по маршрутите София – Виена – София и София – Любляна – София. Висококачествените влакове между София и Солун, които влязоха в експлоатация през м. юни т.г., запазват досегашното си разписание и атрактивни цени.

Новини

Полезно от БДЖ

Абонаментни карти

Абонаментни карти

Предварителна продажба на абонаментни карти се извършва от 94 железопътни бюра и гари с компютърно билетоиздаване.

Видове документи за пътуване

Видове документи за пътуване

Изберете най-изгодния начин за пътуване според вашите нужди и честота на пътуване с Български държавни железници.

Debug: ??x??