Още две от дизеловите мотриси Desiro ще се движат по неелектрифицирани участъци

От 4 юли 2005 г. (понеделник) двете дизеловите мотриси Desiro, които досега обслужваха ускорени бързи влакове по маршрутите Добрич – Варна – София – Варна – Добрич и Бургас – София – Кюстендил – София – Бургас, ще се движат по нови маршрути. Това са неелектрифицираната линия между Самуил и Силистра, както и линията Кардам – Варна, която е неелектрифицирана в голямата си част с изключение на електрифицирания участък от 33 км между Девня и Варна. Конкретните маршрути са следните: 

-  Силистра – Самуил – Силистра;
- Самуил – Варна – Самуил; 
-  Кардам – Повеляново – Кардам;
- Кардам – Варна – Кардам;
- Повеляново – Добрич;
- Добрич – Кардам.

По горепосочените участъци мотрисите ще се движат ежедневно като пътнически влакове, с изключение на мотрисата, която ще обслужва маршрута от Самуил до Варна като бърз влак и ще се движи само в съботните и неделните дни.

Мотрисите ще заместят съществуващи влакове по тези маршрути. Изключение прави мотрисата по направлението Кардам – Повеляново, която в участъка Кардам – Добрич ще се движи като нов влак. Досега пътуващите от Кардам по посока към Варна и обратно имаха възможност да ползват само по един влак дневно в двете посоки. С въвеждането на мотрисите в експлоатация по горепосочените маршрути се подобрява транспортното обслужване на населението в региона.

Цените на билетите за пътуване с мотрисите ще бъдат същите като досегашните цени за пътуване в съответната категория влак.

***
Нека да припомним, че от 11-ти юни т.г. другите две дизелови мотриси Desiro обслужват бързи и пътнически влакове в неелектрифицираните участъци Пловдив – Момчилград – Пловдив и Пловдив – Пещера – Пловдив.

Останалите двадесет и една мотриси Desiro също ще се движат по неелектрифицирани линии, където ниският разход на дизелово гориво ще доведе до по-бързото възвръщане на първоначално направените инвестиции по тяхното закупуване.

Подробно разписание на мотрисите по тези маршрути можете да видите тук.

Новини

Полезно от БДЖ

Извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация на пътнически вагони, мотрисни влакове, закрити и открити площи

Извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация на пътнически вагони, мотрисни влакове, закрити и открити площи

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД в качеството на национален превозвач, с цел комфорт при пътуването и превантивен...

Рекламации и възстановяване на суми

Рекламации и възстановяване на суми

Пътник може да се откаже от пътуване не по-късно от 3 часа преди заминаването на влака, за който важи билета, като го...

Debug: ??x??