Още две от дизеловите мотриси Desiro ще се движат по неелектрифицирани участъци

От 4 юли 2005 г. (понеделник) двете дизеловите мотриси Desiro, които досега обслужваха ускорени бързи влакове по маршрутите Добрич – Варна – София – Варна – Добрич и Бургас – София – Кюстендил – София – Бургас, ще се движат по нови маршрути. Това са неелектрифицираната линия между Самуил и Силистра, както и линията Кардам – Варна, която е неелектрифицирана в голямата си част с изключение на електрифицирания участък от 33 км между Девня и Варна. Конкретните маршрути са следните: 

-  Силистра – Самуил – Силистра;
- Самуил – Варна – Самуил; 
-  Кардам – Повеляново – Кардам;
- Кардам – Варна – Кардам;
- Повеляново – Добрич;
- Добрич – Кардам.

По горепосочените участъци мотрисите ще се движат ежедневно като пътнически влакове, с изключение на мотрисата, която ще обслужва маршрута от Самуил до Варна като бърз влак и ще се движи само в съботните и неделните дни.

Мотрисите ще заместят съществуващи влакове по тези маршрути. Изключение прави мотрисата по направлението Кардам – Повеляново, която в участъка Кардам – Добрич ще се движи като нов влак. Досега пътуващите от Кардам по посока към Варна и обратно имаха възможност да ползват само по един влак дневно в двете посоки. С въвеждането на мотрисите в експлоатация по горепосочените маршрути се подобрява транспортното обслужване на населението в региона.

Цените на билетите за пътуване с мотрисите ще бъдат същите като досегашните цени за пътуване в съответната категория влак.

***
Нека да припомним, че от 11-ти юни т.г. другите две дизелови мотриси Desiro обслужват бързи и пътнически влакове в неелектрифицираните участъци Пловдив – Момчилград – Пловдив и Пловдив – Пещера – Пловдив.

Останалите двадесет и една мотриси Desiro също ще се движат по неелектрифицирани линии, където ниският разход на дизелово гориво ще доведе до по-бързото възвръщане на първоначално направените инвестиции по тяхното закупуване.

Подробно разписание на мотрисите по тези маршрути можете да видите тук.

Новини

Полезно от БДЖ

Превоз на велосипеди

Превоз на велосипеди

Превозът на велосипеди е разрешен в специализираните вагони за превоз на велосипеди. При превоза на велосипеди,...

Извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация на пътнически вагони, мотрисни влакове, закрити и открити площи

Извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация на пътнически вагони, мотрисни влакове, закрити и открити площи

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД в качеството на национален превозвач, с цел комфорт при пътуването и превантивен...

Debug: ??x??