Новини

12.01.2017

“БДЖ – Пътнически превози” ЕООД въвежда временни промени в разписанието на някои влакове поради недостиг на локомотиви

Утре (13-и януари) “БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще въведе временни промени в разписанието на някои влакове. Това се налага поради настъпили ремонти на локомотиви вследствие на усложнената зимна обстановка.

08.01.2017

Актуална обстановка за движението на пътническите влакове по основните направления в страната

Поради тежките метеорологични условия в страната се налагат закъснения в заминаването от начална гара на някои от влакове, движещи се по основните направления в страната, което води до изчакването на влаковите композиции на съответните гари по трасето.

07.01.2017

Някои от влаковете, пътуващи в железопътната система на страната, се движат с известни закъснения

Тежките метеорологични условия в страната водят до закъснения в заминаването от начална гара на повечето влакове, което води до изчакването на влаковите композиции на съответните гари по трасето.

07.01.2017

Прекъснато е движението на влаковете в няколко железопътни участъка на страната

Поради усложнената метеорологична обстановка е преустановено движението на влаковете в няколко железопътни участъка на страната. Причините за прекъсването на влаковото движение са обилните снегонавявания.

30.12.2016

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД осигурява близо 12 500 допълнителни места във влаковете за Новогодишните празници

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на почивните дни по повод настъпването на Новата 2017-а година.

29.12.2016

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД получи признание за подкрепата си на различни социални инициативи

Управителят на "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД, Димитър Костадинов, получи специален подарък, изработен от деца от социални институции. Ръчно изработената от моделин фигура, която представлява свещник под формата на локомотив с дядо Коледа, беше връчена лично от председателя на Националното сдружение на сираците в България (НССБ), Слави Михайлов, в знак на признателност към активната социална ангажираност и подкрепа при реализирането на различни социални инициативи.

23.12.2016

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД осигурява над 13 500 допълнителни места във влаковете за Коледните празници

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на Коледните празници.

16.12.2016

Позиция на "Холдинг БДЖ" ЕАД във връзка с медийни публикации, свързани с предстоящ търг за продажбата на негодни за експлоатация 50 бр. локомотиви и електромотрисни влакове, продажба от страна на ЧСИ на недвижими имоти и оценка на активи на "БДЖ - Товарни превози” ЕООД

Във връзка с медийни публикации, свързани с предстоящ на 19.12.2016 г. търг за продажбата на негодни за експлоатация 50 бр. локомотиви и електромотрисни влакове, продажба от страна на ЧСИ на недвижими имоти и оценка на активи на "БДЖ - Товарни превози” ЕООД, ръководството на „Холдинг БДЖ“ ЕАД изразява следното становище:

10.12.2016

„БДЖ – Товарни превози” ЕООД оказва съдействие за разчистване на железопътния участък в района на гара Хитрино

„БДЖ – Товарни превози” ЕООД оказва съдействие на частния железопътен превозвач “Булмаркет” за разчистване на железопътния участък в района на гара Хитрино. След разпореждане на Министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията е създадена организация за съдействие с технически и човешки ресурс за освобождаване на участъка от престояващите товарни вагони и железопътни цистерни.

09.12.2016

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД въвежда предварителна продажба на билети за Коледните и Новогодишните празници

За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак по време на Коледните и Новогодишните празници, от 12-и декември (понеделник) „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове.

29.11.2016

Пътуване на по-чести интервали за най-натоварените крайградски пътнически влакове е предвидено с новия График за движение на влаковете

От 11-и декември (неделя) влиза в сила новия График за движение на влаковете на „БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД. В новата транспортна схема е заложено най-натоварените крайградски пътнически влакове да пътуват на по-чести интервали.

28.11.2016

Специален документален филм по повод юбилейното пътуване с атракционен влак по маршрута на първата жп линия в България Варна - Русе

Във връзка с юбилейното пътуване през м. октомври на специалния атракционен влак по маршрута Варна – Русе по повод 150 години от построяването на първата българска жп линия може да гледате документален филм по случай събитието

03.11.2016

Деца от столична детска градина посетиха специализирания вагонен парк „Ремиз”

Днес (03.11.2016 г.) малчуганите от столичната детска градина 92 „Лозичка” посетиха специализирания вагонен парк „Ремиз”, собственост на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД. Те имаха възможността да разгледат запазените влакови композиции „Корона” и „Витоша” експрес. Децата бяха запознати с интересни факти за ретро подвижния състав на БДЖ и по този начин се потопиха в атмосферата на една недалечна историческа епоха.

24.10.2016

Специалният юбилеен влак от Варна за Русе се превърна в истинска атракция за жителите и гостите на населените места по своя маршрут

В истинска атракция се превърна юбилейното пътуване с ретро влак по линията от Варна за Русе. Събитието беше организирано във връзка с навършването на 150 години от откриването на първата железопътна линия в България и се проведе на 22-и октомври от „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД съвместно с Национална компания „Железопътна инфраструктура”, под егидата на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

11.10.2016

Атракционен влак с парен локомотив ще пътува по жп линията Варна – Русе на 22-и октомври

Тази година се навършват 150 г. от откриването на първата железопътна линия в България. По този повод „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД и Национална компания „Железопътна инфраструктура”, под егидата на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, организират юбилейно честване на 22-и октомври (събота). По този повод атракционен влак ще пътува по маршрута на жп линията Варна – Русе като мероприятието ще завърши с празнична програма в град Русе.

Полезно от БДЖ

Декларация за политиката по качество на ръководството на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД

Декларация за политиката по качество на ръководството на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД

Настоящата декларация се базира на концепцията за стратегическо развитие на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД

Извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация на пътнически вагони, мотрисни влакове, закрити и открити площи

Извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация на пътнически вагони, мотрисни влакове, закрити и открити площи

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД в качеството на национален превозвач, с цел комфорт при пътуването и превантивен...

Debug: ??x??