Новини

14.04.2016

Нощният бърз влак от Бургас за София е отменен поради възникнало запалване в локомотива на влака. Пътниците са превозени с автобуси

Около 23:07 ч. на 13.04.2016 г. в участъка между гарите Айтос и Черноград локомотивната бригада на нощния бърз влак № 8626 от Бургас за София, забелязва искри под локомотива. Машинистите са предприели незабавни действия за аварийно спиране на влака и са използвали наличните в локомотива и състава на влака пожарогасителни средства. Междувременно са подали сигнал до Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, които са изпратили противопожарни екипи на място да обезопасят локомотива.

12.04.2016

„БДЖ - Пътнически превози“ организира ретро-празници с Баба Меца на Лазаровден и Цветница

На два от най-обичаните пролетни празници, Лазаровден и Цветница, „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД кани своите пътници на атракционно пътуване до Черепишкия манастир. На 23 и 24 април 2016 (събота и неделя) най-мощният парен локомотив у нас - Баба Меца, ще поведе композиция от четири вагона по маршрут София – Черепиш – София.

18.03.2016

Временни промени в движението на влаковете в участъка между гарите Септември и Пазарджик поради ремонт на железния път

От 22-и до 25-и март ще бъде прекъснато движението на влаковете, които преминават през участъка между гарите Септември и Пазарджик. Причините за временните промени в движението на влаковете между двете гари са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания „Железопътна инфраструктура” ще извършва в посочения участък.

12.03.2016

Ръководството на „Холдинг БДЖ” ЕАД участва в Седмия редовен конгрес на Синдиката на железничарите в България

Утвърдени са добрите взаимоотношения със социалните партньори чрез подписването на новите колективни трудови договори

11.03.2016

За два месеца ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Стряма и Клисура поради ремонт на железния път

От 14-и април до 13-и юни ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Стряма и Клисура. Причините за временното прекъсването на влаковото движение между двете гари са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания „Железопътна инфраструктура” ще извършва в посочения участък.

02.03.2016

Подобрява се организацията на движение на бързите влакове по основните направления в страната

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД подобрява организацията на движение на бързите влакове по основните направления в страната. Промените имат за цел намаляване на закъсненията на най-използваните бързи влакове, които се движат на далечни разстояния.

29.02.2016

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД осигурява около 14 000 допълнителни места във влаковете за празничните дни по повод националния празник на РБългария – 3-и март

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на празничните дни по повод националния празник на РБългария – 3-и март.

02.02.2016

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД получи почетен приз „Скритото добро” за провеждане на социални инициативи

Вчера (1-и февруари) на официална церемония по повод благотворителната кампания „Скритото добро” управителят на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД, Димитър Костадинов, получи почетен приз „Скритото добро” в категория „Бизнес партньори”. Кампанията се провежда за втора поредна година под патронажа на заместник-кмета на Столична община Албена Атанасова.

23.01.2016

Вагони на товарна композиция са дерайлирали в района на гара Дупница. Няма прекъсване на движението на пътническите влакове

Около 00:05 ч. на входните стрелки на гара Дупница дерайлират девет вагона от товарен влак на „БДЖ – Товарни превози” ЕООД. Композицията е съставена от общо 13 вагона и е превозвала цимент.

19.01.2016

Няма железопътни участъци в страната с прекъснато движение на влакове

Движението на влаковете в страната се осъществява при зимни условия като няма железопътни участъци с прекъснато движение. Предвид усложнената метеорологична обстановка са възможни закъснения при пътуването на някои композиции.

18.01.2016

Прекъснато е движението на влаковете в три железопътни участъка на страната

Поради усложнената метеорологична обстановка е преустановено движението на влаковете в три железопътни участъка на страната. Причините за прекъсването на влаковото движение са обилни снегонавявания, паднала скална маса върху железния път и липса на напрежение в контактната мрежа.

17.01.2016

Движението на влаковете в осем железопътни участъка на страната е преустановено поради усложнената зимна обстановка

Поради усложнената зимна обстановка е преустановено движението на влаковете в осем железопътни участъка на страната. Причините за прекъсването на влаковото движение са нанесени повреди по контактната мрежа, паднали дървета и скални маси върху железния път.

05.01.2016

Само за шест дни са регистрирани осем случая на замерване на влакове с камъни в участъка между гарите Берковица и Монтана

През периода от 28-и декември до 2-и януари са регистрирани осем случая на замерване на влакове с камъни в участъка между гарите Берковица и Монтана. В резултат на тези вандалски актове са счупени няколко странични и едно челно стъкло на някои от пътническите композиции, които се движат в участъка.

22.12.2015

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД осигурява около 20 000 допълнителни места във влаковете за празничните дни

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на повече от 35 влака, които пътуват всеки ден по основните направления в страната. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на празничните дни по повод Коледа и Нова година.

19.12.2015

Дядо Коледа ще пътува във влак от София до Плевен

На 21-и декември (понеделник) Дядо Коледа ще пътува във влак на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД, който се движи по маршрут от София до Плевен. На плевенската жп гара белобрадият старец ще бъде посрещнат от деца в неравностойно положение, настанени в социални домове и Центрове за настаняване от семеен тип. Инициативата се осъществява съвместно с „Националното сдружение на сираците в България” (НССБ).

Полезно от БДЖ

Извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация на пътнически вагони, мотрисни влакове, закрити и открити площи

Извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация на пътнически вагони, мотрисни влакове, закрити и открити площи

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД в качеството на национален превозвач, с цел комфорт при пътуването и превантивен...

Железопътни карти

Железопътни карти

Всички железопътни карти са лични и не могат да бъдат преотстъпвани. Документите, необходими за тяхното издаване, са...

Debug: ??x??