Новини

29.07.2016

Повишената бдителност спасява живот

В разгара на лятото, когато зачестяват ваканционните пътувания, а разходките и игрите под открито небе са по-желани и приятни, се увеличава и рискът от инциденти поради проявена разсеяност. По този повод ръководството на “БДЖ – Пътнически превози” ЕООД призовава своите клиенти и жителите на райони, разположени до гари и железопътни линии да се отнасят отговорно и с повишена бдителност в близост до железопътни обекти.

21.07.2016

“БДЖ – Пътнически превози” ЕООД въвежда временни промени в разписанието на влаковете, заради недостиг на локомотиви

От 27-и юли “БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще въведе временни промени в разписанието на някои влакове. Това се налага поради системния недостиг на изправни локомотиви през последните дни.

15.07.2016

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД оказва съдействие за провеждането на кампанията „Ваканция без грижи”

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД оказва съдействие за провеждането на националната кампания „Ваканция без грижи”. Кампанията се организира за шеста поредна година от Национално сдружение на сираците в България (НССБ). Събитието се провежда на 15-и и 16-и юли в гр. Варна със съдействието на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД, община Варна, Български футболен съюз и др.

13.07.2016

Стачка в Гърция променя движението на два международни влака между София и Солун

Във връзка с обявената на 13-и и 14-и юли стачка в Гърция, временно се променя организацията на движение на два международни влака между България и Гърция.

08.07.2016

Стачка в Гърция променя движението на някои международни влакове

Във връзка с обявената стачка в Гърция, временно се променя организацията на движение на международните влакове, пътуващи между България и Гърция.

08.07.2016

Бързият влак от Варна за Пловдив престоява в участъка Михайлово – Свобода

Около 12:15 ч., в участъка между гарите Михайлово и Свобода, локомотивната бригада на бърз влак № 4681 от Варна за Пловдив забелязва дим в машинното отделение на локомотива. Машинистите своевременно са предприели незабавни превантивни действия с цел гарантиране на безопасността на пътниците във влака, като са задействали противопожарната система на локомотива и са използвали наличните пожарогасителни средства за потушаване на дима. Подаден е сигнал до Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”.

05.07.2016

Конкретни отговорности между заинтересованите страни беше основната тема на проведената кръгла маса за интегрирания жп транспорт на регионално и градско ниво

Днес (5-и юли) на проведената кръгла маса на тема „Адекватно интегриране на железопътния транспорт в областните и градски транспортни схеми” бяха дискутирани конкретните отговорности между страните - местни власти и национален превозвач, целящи успешното интегриране на железопътния транспорт на регионално и градско ниво. Събитието беше организирано от „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД, под егидата на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

01.07.2016

Временни промени в движението на влаковете, преминаващи през участъка Горна баня и Владая

Днес, 1-и юли, ще бъдат въведени временни промени в движението на влаковете, преминаващи през участъка между гарите Горна баня и Владая. Причината за временното изменение в маршрута на тези влакове са извънредни ремонтни дейности по железния път, които Национална компания „Железопътна инфраструктура” извършва в посочения участък.

01.07.2016

Кръгла маса за отворен диалог при изготвянето на графиците за движение на влаковете ще се проведе в София

На 5-и юли, (вторник), ще се проведе кръгла маса на тема „Адекватно интегриране на железопътния транспорт в областните и градски транспортни схеми”. Събитието се организира от „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД, под егидата на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

30.06.2016

Два сезонни влака между София и Солун ще пътуват през летния сезон

Два сезонни международни влака ще пътуват между София и Солун до края на летния сезон. Чрез тези влакове ще бъде създадена удобна възможност за пътуване до Солун през почивните дни в края на всяка седмица. От София за Солун влакът ще се движи всеки петък до 2-и септември, а в обратното направление от Солун за София ще пътува в неделните дни до 4-и септември.

24.06.2016

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД въвежда предварителна продажба на билети за влаковете до морето през летния сезон

За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак до морските градове Варна и Бургас през летния сезон, „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД въвежда петнадесетдневна предварителна продажба на билети за всички бързи влакове. Предварителната продажба ще бъде в сила до 15-и септември 2016 г.

17.06.2016

Възстановено е движението на влаковете в участъка между гарите Стряма и Клисура

Движението на влаковете в участъка между гарите Стряма и Клисура е възстановено. Всички пътнически композиции, които преминават през участъка между двете гари, ще се движат с намалена скорост, поради въведени ограничения при преминаване. Поради тази причина ще бъдат променени разписанията на всички влакове, движещи се в посочения участък.

16.06.2016

Бърз влак от Бургас за София престоява в гара Сахране поради забелязан от машинистите дим под коша на локомотива

Около 12:30 ч. локомотивната бригада на бързия влак № 3622 от Бургас за София забелязва дим, излизащ под коша на локомотива. По тази причина влакът спира в гара Сахране.

10.06.2016

Националният железопътен превозвач провежда спартакиада за своите служители

Днес и утре, (10-и и 11-и юни), националният железопътен превозвач провежда национална спартакиада за служители от дружествата на „Холдинг БДЖ” ЕАД - „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД и „БДЖ – Товарни превози” ЕООД. Спортното събитие се реализира за поредна година в курортното селище Паничище.

01.06.2016

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД организира специално пътуване с парен локомотив до Банкя за деца в неравностойно положение

Днес „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД организира специално пътуване с парен локомотив до гр. Банкя за деца в неравностойно положение. Инициативата е по случай Международния ден на детето – 1-и юни. Събитието се осъществи със съдействието на Дирекция „Социални дейности” към Столична община, Столична община - район „Банкя” и издателство „Фют”.

Полезно от БДЖ

Лица с увреждания и лица с ограничена подвижност

Лица с увреждания и лица с ограничена подвижност

Транспортно обслужване на лица с намалена подвижност се извършва чрез гаровите служби на БЧК в железопътните гари...

Застраховка – „Злополука на пътници“

Застраховка – „Злополука на пътници“

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД, като лицензиран железопътен превозвач, извършващ обществен превоз на пътници има...

Debug: ??x??