Новини

30.05.2016

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД подарява безплатно пътуване на децата по случай 1-и юни

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД и тази година ще спази добрата си традиция и ще подари безплатно пътуване на всички български деца на възраст до 14 години по повод Международния ден на детето.

19.05.2016

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД осигурява над 20 000 допълнителни места във влаковете за празничните дни

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на празничните дни по повод Деня на славянската писменост и култура.

16.05.2016

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД получи официален сертификат в съответствие с изискванията на ISO 9001:2008

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД получи официален сертификат за внедряването на Система за управление, в съответствие с изискванията на международния стандарт ISO 9001:2008. Сертификатът е присъден от Certification International за разширенo използване на системата на управление, което обхваща цялата дейност на дружеството. Сертификейшън Интернешънъл (Си Ай) България ООД е официален представител на Certification International (CI) United Kingdom LTD.

27.04.2016

Два допълнителни бързи влакa между София и Варна ще се движат през летния сезон

От утре (28-и април) до 25-и септември 2016 г. два допълнителни бързи влака със задължителна резервация ще пътуват всеки петък от София до Варна през Горна Оряховица и в неделя в обратното направление. Допълнителните влакове ще се движат в отговор на повишеното търсене на транспортни услуги между столицата и черноморския град през летния сезон.

26.04.2016

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД осигурява близо 20 000 допълнителни места във влаковете за празничните дни по повод Великден

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на празничните дни по повод Великден.

23.04.2016

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД оказа съдействие за превоза на велосипедите на участниците в състезанието „Байк и Рън за Чепън”

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД осигури композиция с вагон за превоз на велосипеди на участниците в ежегодното състезание „Байк и Рън за Чепън”. Надпреварата по планинско бягане и колоездене се проведе за пети път край гр. Драгоман, като националният железопътен превозвач за втора поредна година партнира на състезанието.

19.04.2016

Представителният футболен отбор на националния железопътен превозвач "Локомотив - БДЖ" ще изиграе контролна среща с отбора на "Локомотив" София

На 22-и април (петък) от 17:30 ч. представителният футболен отбор на националния железопътен превозвач "Локомотив - БДЖ" ще изиграе контролна среща с отбора на "Локомотив" София. Футболният двубой ще се проведе на стадион "Локомотив" в столичния квартал "Надежда".

18.04.2016

Допълнителен вагон ще бъде осигурен за пътуването до Черепиш с парен локомотив на Лазаровден и Цветница поради големия интерес

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще добави още един вагон към състава на влака с парен локомотив № 46.03, който ще пътува от София до Черепиш и обратно на Лазаровден и Цветница. Допълнителният вагон ще бъде осигурен и за двата дни на пътуване на композицията (на 23-и и 24-и април) поради значителния интерес към пътуването с влака и бързото изчерпване на билетите.

15.04.2016

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД въвежда предварителна продажба на билети за Великдендските празници

За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак по време на Великдендските празници, от 18-и април (понеделник) „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове.

14.04.2016

Нощният бърз влак от Бургас за София е отменен поради възникнало запалване в локомотива на влака. Пътниците са превозени с автобуси

Около 23:07 ч. на 13.04.2016 г. в участъка между гарите Айтос и Черноград локомотивната бригада на нощния бърз влак № 8626 от Бургас за София, забелязва искри под локомотива. Машинистите са предприели незабавни действия за аварийно спиране на влака и са използвали наличните в локомотива и състава на влака пожарогасителни средства. Междувременно са подали сигнал до Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, които са изпратили противопожарни екипи на място да обезопасят локомотива.

12.04.2016

„БДЖ - Пътнически превози“ организира ретро-празници с Баба Меца на Лазаровден и Цветница

На два от най-обичаните пролетни празници, Лазаровден и Цветница, „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД кани своите пътници на атракционно пътуване до Черепишкия манастир. На 23 и 24 април 2016 (събота и неделя) най-мощният парен локомотив у нас - Баба Меца, ще поведе композиция от четири вагона по маршрут София – Черепиш – София.

18.03.2016

Временни промени в движението на влаковете в участъка между гарите Септември и Пазарджик поради ремонт на железния път

От 22-и до 25-и март ще бъде прекъснато движението на влаковете, които преминават през участъка между гарите Септември и Пазарджик. Причините за временните промени в движението на влаковете между двете гари са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания „Железопътна инфраструктура” ще извършва в посочения участък.

12.03.2016

Ръководството на „Холдинг БДЖ” ЕАД участва в Седмия редовен конгрес на Синдиката на железничарите в България

Утвърдени са добрите взаимоотношения със социалните партньори чрез подписването на новите колективни трудови договори

11.03.2016

За два месеца ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Стряма и Клисура поради ремонт на железния път

От 14-и април до 13-и юни ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Стряма и Клисура. Причините за временното прекъсването на влаковото движение между двете гари са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания „Железопътна инфраструктура” ще извършва в посочения участък.

02.03.2016

Подобрява се организацията на движение на бързите влакове по основните направления в страната

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД подобрява организацията на движение на бързите влакове по основните направления в страната. Промените имат за цел намаляване на закъсненията на най-използваните бързи влакове, които се движат на далечни разстояния.

Полезно от БДЖ

Абонаментни карти

Абонаментни карти

Предварителна продажба на абонаментни карти се извършва от 94 железопътни бюра и гари с компютърно билетоиздаване.

Декларация за политиката по качество на ръководството на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД

Декларация за политиката по качество на ръководството на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД

Настоящата декларация се базира на концепцията за стратегическо развитие на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД

Debug: ??x??