Новини

21.05.2015

За 45 дни ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Захарна фабрика и Горна баня

От 25-и май до 8-и юли ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Захарна фабрика и Горна баня. Причините за прекъсването на влаковото движение са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания „Железопътна инфраструктура” ще извършва в посочения участък.

15.05.2015

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД осигурява безплатен превоз на абитуриенти от Домове за деца, лишени от родителска грижа

На 18-и и 19-и май „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще осигури безплатно пътуване до София на 12 абитуриенти от Домове за деца, лишени от родителска грижа, и техните ръководители. Инициативата се осъществява съвместно с Асоциация „Милосърдие – майка Мария”, която всяка година организира благотворителен абитуриентски бал в столицата.

14.05.2015

Вчерашното закъснение на влаковете между София и Перник възникна поради провеждане на следствени действия

Закъснението на влаковете, които пътуват в участъка между гарите София и Перник в интервала между 15:30 ч. и 18:40 ч. на 13.05.2015 г., възникна поради провеждане на следствени действия. Тази процедура се наложи след като жена се е хвърлила пред международния бърз влак № 361 от София за Солун в участъка между гарите Захарна фабрика и Горна баня.

08.05.2015

Временни промени в движението на някои влакове поради ремонт на железния път в участъка между гарите Захарна фабрика и Горна баня

От 11-и до 23-и май ще бъдат въведени промени в движението на някои влакове, които пътуват в участъка между гарите Захарна фабрика и Горна баня. Причината за временното изменение на влаковото движение са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания Железопътна инфраструктура ще извършва в посочения участък. През периода на извършваните ремонти един международен и два бързи влака ще пътуват по обиколен маршрут, а пет пътнически влака ще се движат по съкратен маршрут.

30.04.2015

Холдинг БДЖ ЕАД осигурява допълнителни вагони за 130 влака през празничните дни по повод Международния ден на труда

Холдинг Български държавни железници ЕАД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на 130 влака, които пътуват по основните направления в страната. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на празничните дни по повод Международния ден на труда. През периода от днес (30-и април) до 4-и май включително, националният железопътен превозвач ще предостави над 11 300 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната.

30.04.2015

Холдинг БДЖ ЕАД подобрява транспортното обслужване на пътниците от Северозападна България

От утре (1-и май) Холдинг Български държавни железници ЕАД ще промени графика за движение на някои влакове, като ще бъдат пуснати три нови пътнически влака, а други два крайградски пътнически влака ще пътуват с корекции в своите разписания. Промените се въвеждат с цел подобряване на транспортното обслужване на пътниците от Северозападна България.

24.04.2015

БДЖ Пътнически превози ЕООД ще осигури безплатни специални вагони за превоз на участниците в състезанието Байк и Рън за Чепън

Утре, 25-и април, БДЖ Пътнически превози ЕООД ще осигури безплатни специални вагони за превоз на участниците в ежегодното състезание Байк и Рън за Чепън. Състезанието за планинско бягане и колоездене ще се проведе за четвърти път край гр. Драгоман. Събитието е част от програмата на Зелени дни форум за устойчив туризъм, отговорен бизнес и зелени идеи, който ще се проведе в периода 21 24 май 2015 г.

14.04.2015

Възстановено е движението на влаковете през гара Иганово

От 16:20 ч. е възстановено движението на влаковете, които преминават през гара Иганово. Всички бързи и пътнически влакове вече се движат по редовния си график в участъка между гарите Христо Даново Иганово Карлово.

14.04.2015

Преустановено е движението на влаковете през гара Иганово

От 08:20 ч. е преустановено движението на влаковете, които преминават през гара Иганово. Причината за спирането на влаковото движение е от съображения за сигурност след взривовете във военните складове в с. Иганово. С цел осигуряване на безопасност района е отцепен, като са затворени всички пътища в участъка.

09.04.2015

Всички бързи и пътнически влакове ще спират на новата железопътна спирка Искърско шосе

От 15-и април (сряда) всички бързи и пътнически влакове, които преминават в участъка между гарите Подуяне и Искър, вече ще спират на новооткритата железопътна спирка Искърско шосе. По този начин ще бъде създадена възможност за пътуващите с влак да имат директна връзка между железопътния транспорт и Летище София чрез новата отсечка на Метрополитен ЕАД.

08.04.2015

Холдинг БДЖ ЕАД осигурява допълнителни вагони за 136 влака през празничните дни по повод Великден

Холдинг Български държавни железници ЕАД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на 136 влака, които пътуват по основните направления в страната. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на празничните дни по повод Великден. През периода от 9-и до 14-и април включително, националният железопътен превозвач ще предостави около 11 000 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната. С увеличени състави през празничните дни ще се движат общо 12 бързи влака със задължителна резервация, 114 бързи влака и 10 пътнически влака.

07.04.2015

Проект на Стратегия за развитие на железопътния транспорт и План за оздравяване и развитие на БДЖ за периода 2015-2022 г. беше представен за публично обсъждане

Днес (7-и април) в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията беше представен проект на Стратегия за развитие на железопътния транспорт и План за оздравяване и развитие на БДЖ за периода 2015 2022 г.

01.04.2015

Възстановено е движението на влаковете в участъка между гарите Бобошево и Кочериново

От 15:10 ч. е възстановено движението на влаковете в участъка между гарите Бобошево и Кочериново след разрешение на Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението.

Полезно от БДЖ

Видове документи за пътуване

Видове документи за пътуване

Изберете най-изгодния начин за пътуване според вашите нужди и честота на пътуване с Български държавни железници.

Железопътни карти

Железопътни карти

Всички железопътни карти са лични и не могат да бъдат преотстъпвани. Документите, необходими за тяхното издаване, са...

Debug: ??x??