Новини

05.09.2015

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще възстанови движението на вагоните от тип „бистро” в бързите влакове със задължителна резервация между София и Варна

От понеделник (7-и септември) „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще възстанови движението на вагоните от тип „бистро” в бързите влакове със задължителна резервация, които пътуват между София и Варна. По този начин клиентите на националния железопътен превозвач ще имат възможност по време на своето пътуване да си закупуват топли и студени закуски и напитки, които се предлагат в специализирания вагон.

04.09.2015

Пътнически влак от Троян за Левски престоява в участъка между гарите Дойренци и Левски поради забелязан от машинистите дим от котелното помещение на локомотива

Около 17:10 ч. в участъка между гарите Дойренци и Левски, преди спирка Летница, локомотивната бригада на пътническия влак № 24272 от Троян за Левски, забелязва дим, излизащ от котелното помещение на дизеловия локомотив.

04.09.2015

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще осигури специален вагон към състава на един пътнически влак по повод фестивал за drum`n`bass музика

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще осигури специален вагон към състава на пътнически влак за посетителите на фестивал за drum`n`bass музика. Музикалният фестивал ще се състои на 5-и и 6-и септември в района на железопътна спирка Балкан. В първия ден на неговото провеждане в редовния състав на крайградския пътнически влак № 20273, който пътува по маршрута София – Мездра, ще бъде включен специален допълнителен вагон.

02.09.2015

Временно прекъсване на движението на някои бързи и пътнически влакове в участъка между гарите Клисура и Христо Даново

До 30-и септември ще бъде прекъснато движението на някои бързи и пътнически влакове в участъка между гарите Клисура и Христо Даново. Причините за промените в движението на тези влакове са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания „Железопътна инфраструктура” извършва в посочения участък.

18.08.2015

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще осигури безплатното пътуване до морето на деца в неравностойно положение от гр. Плевен

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще осигури безплатното пътуване до морето на децата от Центъра за настаняване от семеен тип „Приятели” в гр. Плевен. По инициатива на Национално сдружение на сираците в България (НССБ) малчуганите ще прекарат част от лятната си ваканция в почивна база в с. Крайморие.

11.08.2015

Бързият влак от Варна за София престоява в участъка Мездра юг – Зверино поради забелязан от машинистите дим в локомотива

Около 12:15 ч. в участъка между гарите Мездра юг и Зверино локомотивната бригада на бърз влак № 2610 от Варна за София, забелязва дим, излизащ от захранващите кабели между задвижващите локомотива тягови двигатели. Машинистите са предприели незабавни действия за предотвратяване на евентуално запалване на елементи от двигателите на влака с наличните в локомотива пожарогасителни средства.

10.08.2015

Превозните документи за пътуване с „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД включват застраховка на пътниците

Превозният документ на всеки пътник на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД доказва наличието на договор за превоз, в чиято цена е включена и застраховка при злополука.

10.08.2015

Инцидент с международния бърз влак София – Истанбул в гара Пловдив

Около 21:40 ч. в гара Пловдив при прекачването на дизелов локомотив към международния бърз влак 493, който пътува по маршрут София – Истанбул, дизеловият локомотив се удря в първия вагон на влака с около 15 – 20 км/ч.

04.08.2015

Влаковете с допълнителни вагони за SPIRIT of Burgas ще се движат директно от и до Бургас в дните на музикалния фестивал

На 7-и, 8-и и 9-и август влаковете с допълнителни вагони за музикалния фестивал SPIRIT of Burgas, както и всички други влакове, които пътуват от и за Бургас, извънредно ще се движат директно от и до гарата в морския град. Директните влакове ще пътуват във връзка с провеждането на музикалния фестивал SPIRIT of Burgas.

03.08.2015

Частично се възстановява движението на влаковете в участъка между гарите Захарна фабрика и Горна баня

От утре (4-и август) ще бъде частично възстановено движението на влаковете между гарите Захарна фабрика и Горна баня. Ремонтните дейности по железния път в участъка, които Национална компания „Железопътна инфраструктура” извършва, ще продължат само в интервала от 09:20 ч. до 14:20 ч. в дните до 31-и август.

03.08.2015

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще осигури допълнителни вагони към съставите на два влака по повод музикалния фестивал SPIRIT of Burgas

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще осигури допълнителни вагони към съставите на два влака за посетителите на SPIRIT of Burgas, който ще се проведе на 7-и и 8-и август в град Бургас. В дните на фестивала в редовния състав на бързия влак № 3621/3624, който пътува по линията София – Бургас – София, ще бъдат включени специално брандирани за събитието вагони.

02.08.2015

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще осигури безплатното пътуване до Трявна на децата от ЦНСТ „Малък групов дом” – Стара Загора

За втора поредна година „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще осигури безплатното пътуване до Трявна на децата от Центъра за настаняване от семеен тип „Малък групов дом” в гр. Стара Загора.

31.07.2015

През първата неделя на месец август се отбелязва Денят на железничаря

Професионалният празник на българските железничари се отбелязва всяка година през първия неделен ден на месец август. Традицията да се чества Денят на железничаря датира от средата на миналия век. Изборът на деня, в който се отбелязва професионалния празник на железопътните работници в България, е свързан с историческия факт, че в началото на м. август през далечната 1888 г. железопътната линия Цариброд – София – Белово е открита за международни превози, като същевременно държавата откупува и линията Русе – Варна и започва нейната експлоатация. Така се учредяват Българските Държавни Железници.

14.07.2015

Авария в електрозахранването на Централна гара София предизвика затруднения в движението на влаковете

Поради временно прекъсване на електрозахранването на Централна гара София движението на някои влакове се осъществява с известни закъснения. До момента четири пътнически и един бърз влак са реализирали закъснения в рамките на 25 до 60 минути.

08.07.2015

Удължава се периодът на прекъсване на влаковото движение в участъка между гарите Захарна фабрика и Горна баня

От днес (8-и юли) до 3-и август ще бъде удължен периодът на прекъсване на движението на влаковете в участъка между гарите Захарна фабрика и Горна баня. Причините за прекъсването на влаковото движение са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания „Железопътна инфраструктура” ще продължи да извършва в посочения участък.

Полезно от БДЖ

Абонаментни карти

Абонаментни карти

Предварителна продажба на абонаментни карти се извършва от 94 железопътни бюра и гари с компютърно билетоиздаване.

Видове документи за пътуване

Видове документи за пътуване

Изберете най-изгодния начин за пътуване според вашите нужди и честота на пътуване с Български държавни железници.

Debug: ??x??