Новини

11.12.2015

Новото разписание на влаковете влиза в сила от 13-и декември

Допълнителни влакове по някои от по-дългите дестинации в страната ще пътуват през 2016 г. Повече възможности за пътуване с международни влакове ще имат клиентите на националния железопътен превозвач с новото разписание.

10.12.2015

Въвеждат се временни промени в движението на бързите влакове със задължителна резервация между София и Бургас („Чайка”)

От 13-и декември (неделя) ще бъдат въведени временни промени в движението на бързите влакове със задължителна резервация между София и Бургас („Чайка”). Промените в транспортната схема на тези влакове ще бъдат извършени с влизането в сила на новия График за движение на влаковете на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД.

06.12.2015

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД отбеляза 50 години от подмяната на парните локомотиви с дизелови по теснопътната жп линия Септември – Добринище

Вчера (5-и декември) „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД отбеляза 50 години от подмяната на парните локомотиви с дизелови по теснопътната жп линия Септември – Добринище. По случай юбилейната годишнина в 11:30 ч. на гара Септември символично беше извършена смяна на теглена от парен локомотив композиция от вагони, която бе предадена на дизелов локомотив.

05.12.2015

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД съдейства за организиране на студентско празнично пътуване във влак по теснолинейката Септември – Добринище

За трета поредна година „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще окаже съдействие на младежката група за организиране на културни и алтернативни събития „Swift GAP Events” да реализира празнично пътуване с влак по случай студентския празник – 8-и декември. Тази година събитието ще се проведе по теснопътната железопътна линия Септември – Добринище. Името на инициативата, организирана от „Swift GAP Events”, е „Среднощен Експрес 3”.

21.11.2015

Националното сдружение на сираците в България (НССБ) връчи почетен приз на „Холдинг БДЖ” ЕАД

Вчера, (20-ти ноември), Националното сдружение на сираците в България (НССБ) връчи на ръководството на „Холдинг БДЖ” ЕАД почетен приз за принос към развитието на деца, лишени от родителска грижа и активна подкрепа при реализирането на различни социални инициативи.

11.11.2015

Международният влак от София за Солун продължава своето пътуване със закъснение след извършен оглед поради постъпил анонимен сигнал за поставено взривно устройство

Международният бърз влак № 361 от София за Солун е заминал от гара Благоевград с 51 минути закъснение след извършен оглед поради постъпил анонимен сигнал за поставено взривно устройство. Влакът престоя в гара Благоевград, където пътниците бяха свалени от композицията от съображения за сигурност. Във влака пътуват 60 пътника.

30.10.2015

Временно е прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Разменна и Храбърско

От 10:00 ч. е прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Разменна и Храбърско. Причината за прекъсването на влаковото движение е паднала скална маса върху железния път. Екипи на Национална компания "Железопътна инфраструктура" са предприели незабавни действия по разчистването на участъка. Очаква се движението да бъде възстановено до 2-3 дни.

19.10.2015

„Холдинг БДЖ” ЕАД осигури карти за безплатно пътуване с влак на деца в неравностойно положение

За трета поредна година „Холдинг БДЖ” ЕАД осигури карти за безплатно пътуване с влак на деца в неравностойно положение (деца сираци, деца с един родител, деца от многодетни семейства), учещи в Спортното училище „Георги Бенковски” в гр. Варна. През учебната 2015 – 2016 г. пет от възпитаниците на Спортното училище в морския град, които са на възраст между 15 и 18 години, ще имат възможност да ходят редовно на училище и на тренировки.

15.10.2015

Промени в разписанието на някои влакове поради ремонт в района на гара Крумово

От днес (15-и октомври) до 12-и декември се променя разписанието на два международни бързи влака, два пътнически влака и петдесет и пет крайградски пътнически влака, движещи се в железопътните участъци Пловдив – Асеновград – Пловдив, Пловдив – Димитровград – Пловдив, Пловдив – Чирпан – Пловдив и Пловдив – Хисар – Пловдив. Причините за промените в графика на тези влакове са ремонтни дейности, които Национална компания „Железопътна инфраструктура” ще извършва в района на гара Крумово.

15.10.2015

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще осигури допълнителни вагони към състава на влака с реновирания парен локомотив № 46.03

На 18-и октомври (неделя) „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще осигури още два допълнителни вагона към състава на влака с парен локомотив № 46.03, движещ се по направление София – Банкя – София. По този начин ще бъде осигурена възможност на още 144 пътници да се включат в атракционното пътуване. Допълнителните вагони се пускат във връзка с повишения интерес към реновирания ретро локомотив и изчерпаните вече билети.

13.10.2015

Бързият влак от София за Пловдив престоява в участъка Елин Пелин – Вакарел

Около 09:00 ч. в участъка между гарите Елин Пелин и Вакарел локомотивната бригада на бърз влак № 1621 от София за Пловдив, забелязва дим в машинното отделение на локомотива. Машинистите са предприели незабавни действия за потушаване на дима с наличните в локомотива пожарогасителни средства.

10.10.2015

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД за първи път ще пусне в движение влакове с реновирания парен локомотив № 46.03

На 17-и и 18-и октомври „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще предостави възможност за пътуване с парен локомотив на всички свои клиенти, които проявяват интерес към ретро подвижния състав. Инициативата се организира по повод пускането в движение на реновирания парен локомотив № 46.03, който ще пътува с влакова композиция за първи път след неговото възстановяване.

09.10.2015

Деца на служители на „Холдинг БДЖ” ЕАД ще участват в международен конкурс за детска рисунка

За трета поредна година деца на служители на „Холдинг БДЖ” ЕАД ще участват в международен конкурс за детска рисунка, организиран от CER (Общност на европейските железници). Темата на конкурса е: „Бяла Коледа & Влакове”. В състезанието за най-хубава рисунка ще имат възможност да се включат деца до 12-годишна възраст.

29.09.2015

В Локомотивно депо – Пловдив беше предотвратен опит за кражба на ел. кабели

Днес, около 14:15 ч., служители на Локомотивно депо – Пловдив забелязват три неизвестни лица на територията на депото в момента, в който същите са правили опит за кражба на електрически кабели от електромотрисен влак. Служителите на „БДЖ – Пътнически превози”, работещи в депото, са реагирали незабавно, като са предприели своевременни действия за залавянето на извършителите на кражбата. На място са извикани и екипи на Дирекция „Жандармерия” и ОД МВР Пловдив. След извършване на съответните полицейски действия, свързани със заградителни мероприятия на големия терен на локомотивното депо и преследване на крадците, лицата са заловени. В момента текат оперативно-следствени действия по случая.

18.09.2015

Утре е професионалният празник на локомотивните машинисти

Утре (19-и септември) е професионалният празник на локомотивните машинисти. От 1992 г. насам Денят на локомотивния машинист в Европа се отбелязва през третата събота на месец септември. Българският локомотивен персонал чества този празник от осемнадесет години.

Полезно от БДЖ

Декларация за политиката по качество на ръководството на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД

Декларация за политиката по качество на ръководството на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД

Настоящата декларация се базира на концепцията за стратегическо развитие на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД

Групови пътувания

Групови пътувания

РЕГЛАМЕНТ ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ НА ГРУПОВИ ПЪТУВАНИЯ НА ДЕЦА, УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ 1. Групата е необходимо да се състои минимум...

Debug: ??x??