Новини

25.03.2015

В Холдинг БДЖ ЕАД се проведе инициативата Мениджър за един ден

Даниел Ямболийски, студент първа година в Пловдивския университет Паисий Хилендарски, беше изпълнителен директор на Холдинг БДЖ ЕАД за един ден. Младият мениджър изучава Лингвистика с маркетинг с английски и немски език. Завършил е с отличен успех Езиковата гимназия Иван Вазов в гр. Пловдив с италиански език. Притежава сертификати за участия в различни инициативи в Италия. Въпреки препоръките на своите близки да се реализира в чужбина, Даниел мечтае за кариера в България. Той вярва, че именно чрез проекта Мениджър за един ден ще му бъде дадена възможност да се докосне до един успял човек, какъвто самият той има амбицията да бъде.

24.03.2015

Временни промени в движението на някои влакове в участъка между гарите Септември и Добринище

От 26-и март до 30-и април ще бъдат въведени временни промени в движението на някои пътнически влакове на Холдинг БДЖ ЕАД, които пътуват в участъка между гарите Септември и Добринище. Причините за временното изменение в графика на тези влакове са нанесени сериозни материални щети по подвижния състав вследствие на неблагоприятните метеорологични условия в началото на м. март.

21.03.2015

Холдинг БДЖ ЕАД въвежда предварителна продажба на билети по повод Великдендските празници

За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак през периода на Великденските празници, от 23-и март (понеделник) Холдинг БДЖ ЕАД въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове. Обичайният срок за предварителната продажба на билети е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката да го удължава, в случаите когато предстоят по-дълги празнични периоди.

17.03.2015

Възстановено е движението на влаковете в участъка между гарите Троян и Ловеч

От 10:55 ч. е възстановено движението на пътническите влакове в участъка между гарите Троян и Ловеч.

17.03.2015

Мотрисата на пътническия влак от Троян за Левски е излязла от релсите с едната си колоос след удар в паднала скална маса

Около 05:50 ч. дизеловата мотриса Дезиро на пътническия влак 24222 от Троян за Левски се е ударила в паднала скална маса в участъка между спирките Абланица и Хлевене. Вследствие на удара мотрисата е излязла от релсите с едната си колоос.

16.03.2015

Възстановено е движението на влаковете в участъка между гарите Плачковци и Кръстец

От 16:50 ч. е възстановено движението на влаковете в участъка между гарите Плачковци и Кръстец. Припомняме, че рано тази сутрин, движението на влаковете в този участък беше прекъснато. Причината за прекъсването на влаковото движение беше паднала скална маса върху железния път.

16.03.2015

Временно е прекъснато движението на влаковете в участъците между гарите Плачковци Кръстец и Разменна Храбърско

От 05:50 ч. е прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Плачковци и Кръстец. Причината за прекъсването на влаковото движение е паднала скална маса върху железния път.

12.03.2015

Настоящото ръководство на Холдинг БДЖ ЕАД не е участвало в изготвянето и подписването на процедурите, визирани в предоставения на прокуратурата Одитен доклад

Във връзка с публикации в различни печатни и електронни медии настоящото ръководство на Холдинг БДЖ ЕАД би желало да направи следното УТОЧНЕНИЕ Независимо кое ръководство е направило обществената поръчка, кое ръководство е сключвало застрахователните договори и кое ръководство ги е изпълнявало, при направена оценка на риска и съпоставка между щетите и застрахователните премии, тезата, че дружеството е ощетено, категорично не е вярна. Чрез сключените по този начин договори на Холдинг БДЖ ЕАД са спестени близо 17 млн. лв.

10.03.2015

Мотрисата на пътническия влак от Горна Оряховица за Стара Загора е излязла от релсите с едната си колоос след удар в паднала скална маса

Около 08:30 ч. електрическата мотриса на пътническия влак 40131 от Горна Оряховица за Стара Загора се е ударила в паднала скална маса в участъка между гарите Плачковци и Кръстец. Вследствие на удара мотрисата е излязла от релсите с едната си колоос.

09.03.2015

Локомотивът на бързия влак от Варна за София е ударен от скална маса по време на преминаването му в участъка Мездра юг Зверино

Около 11:40 ч. локомотивът на бързия влак 2610 от Варна за София е ударен от скална маса, която пада по време на преминаването на влака в участъка между гарите Мездра юг и Зверино. Вследствие на удара локомотивът е излязъл от релсите с едната си колоос. При инцидента няма пострадали пътници и служители на железниците. В композицията са пътували 194 пътника, които ще бъдат превозени с друг влак.

07.03.2015

Възстановено е движението на влаковете в междугариeто Тулово Змейово

В 14:30 ч. беше възстановено движението на влаковете в междугарието Тулово Змейово, след отстраняване на повредите по контактната мрежа от аварийните екипи на Национална компания Железопътна инфраструктура. Поради влошените метеорологични условия продължава да е усложнена обстановката по железопътната инфраструктура в страната.

07.03.2015

Възстановено е движението на влаковете в междугариeто Пазарджик Стамболийски

От 11:50 ч. е възстановено движението на влаковете в междугарието Пазарджик Стамболийски, след като аварийните екипи на Национална компания Железопътна инфраструктура отстраниха нанесените повреди по контактната мрежа в участъка.

07.03.2015

Прекъснато е движението на влаковете в шест железопътни участъка в страната

Поради лошите метеорологични условия е прекъснато движението на влаковете в шест железопътни участъка в страната. Причините за прекъсването на влаковото движение са нанесени повреди по контактната мрежа, паднали дървета и скални маси върху железния път.

06.03.2015

Възстановено е движението на влаковете по линията Септември Добринище

От 17:00 ч. е възстановено движението на пътническите влакове по линията Септември Добринище.

06.03.2015

Първата жена помощник-машинист в БДЖ Товарни превози ЕООД участва в конференция на тема: Има ли мъжки професии

Днес (6-и март) първата жена помощник-машинист в БДЖ Товарни превози ЕООД участва в конференция на тема: Има ли мъжки професии. Даниела Костадинова получи специална покана за участие в конференцията, която се проведе в Дома на Европа. Събитието беше организирано по случай предстоящия Международен ден на жената 8-и март.

Полезно от БДЖ

Рекламации и възстановяване на суми

Рекламации и възстановяване на суми

Пътник може да се откаже от пътуване не по-късно от 3 часа преди заминаването на влака, за който важи билета, като го...

Права и задължения на пътниците

Права и задължения на пътниците

ИНФОРМАЦИЯ за прилагането на Регламент (ЕО) № 1371/2007 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 23 октомври 2007 г....

Debug: ??x??