Новини

16.09.2015

Клиентите на „Холдинг БДЖ” ЕАД и любителите на жп транспорта ще могат да участват в Европейски железопътен фотографски конкурс

За трета поредна година клиентите на „Холдинг БДЖ” ЕАД и любителите на железопътния транспорт в РБългария ще могат да участват в Европейския железопътен фотографски конкурс, организиран от CER (Общност на европейските железници и инфраструктурни компании). От изпратените фотографии ще бъдат отличени 12 снимки, подчертававащи модерната, щадяща околната среда и човешките измерения страна на железниците, които ще бъдат избрани за илюстриране на календара на CER за 2016 г. В състезанието за най-оригинална фотография ще имат възможност да се включат всички клиенти на националния железопътен превозвач, както и всички любители на железопътния транспорт в нашата страна, които проявяват интерес по темата.

14.09.2015

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД предоставя намаления за ученици и студенти при пътуване с влак

Във връзка с началото на учебната година в училищата и предстоящия старт на академичната година във висшите учебни заведения, „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД напомня, че всички учащи на възраст до 26 навършени години (ученици, студенти и докторанти редовно обучение) имат право да пътуват с 50 % намаление от редовната цена на билета във втора класа на всички пътнически и бързи влакове.

11.09.2015

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще осигури отново безплатно пътуване на децата от Димитровград със специален влак

За втори пореден път „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще осигури безплатно пътуване на децата от Димитровград със специален влак. Инициативата ще бъде осъществена съвместно с община Димитровград по случай първия учебен ден (15 септември).

11.09.2015

Временно ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Плачковци и Радунци

До 28-и ноември ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Плачковци и Радунци. Това налага промени в транспортната схема за движение на различните категории пътнически влакове, които пътуват през този участък. Причините за временното прекъсване на влаковото движение в този участък са ремонтни дейности, които Национална компания „Железопътна инфраструктура” ще извършва по железния път между двете гари.

10.09.2015

„Холдинг БДЖ” ЕАД и „Сдружение Азбукари” организират празник за децата на служители по случай първия учебен ден

„Холдинг БДЖ” ЕАД и „Сдружение Азбукари” организират празник за децата на служители, работещи в системата на националния железопътен превозвач, по случай първия учебен ден (15-и септември). Събитието ще се проведе на 12-и септември (събота) от 10:00 ч. на стадион „Локомотив” в столицата.

05.09.2015

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще възстанови движението на вагоните от тип „бистро” в бързите влакове със задължителна резервация между София и Варна

От понеделник (7-и септември) „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще възстанови движението на вагоните от тип „бистро” в бързите влакове със задължителна резервация, които пътуват между София и Варна. По този начин клиентите на националния железопътен превозвач ще имат възможност по време на своето пътуване да си закупуват топли и студени закуски и напитки, които се предлагат в специализирания вагон.

04.09.2015

Пътнически влак от Троян за Левски престоява в участъка между гарите Дойренци и Левски поради забелязан от машинистите дим от котелното помещение на локомотива

Около 17:10 ч. в участъка между гарите Дойренци и Левски, преди спирка Летница, локомотивната бригада на пътническия влак № 24272 от Троян за Левски, забелязва дим, излизащ от котелното помещение на дизеловия локомотив.

04.09.2015

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще осигури специален вагон към състава на един пътнически влак по повод фестивал за drum`n`bass музика

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще осигури специален вагон към състава на пътнически влак за посетителите на фестивал за drum`n`bass музика. Музикалният фестивал ще се състои на 5-и и 6-и септември в района на железопътна спирка Балкан. В първия ден на неговото провеждане в редовния състав на крайградския пътнически влак № 20273, който пътува по маршрута София – Мездра, ще бъде включен специален допълнителен вагон.

02.09.2015

Временно прекъсване на движението на някои бързи и пътнически влакове в участъка между гарите Клисура и Христо Даново

До 30-и септември ще бъде прекъснато движението на някои бързи и пътнически влакове в участъка между гарите Клисура и Христо Даново. Причините за промените в движението на тези влакове са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания „Железопътна инфраструктура” извършва в посочения участък.

18.08.2015

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще осигури безплатното пътуване до морето на деца в неравностойно положение от гр. Плевен

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще осигури безплатното пътуване до морето на децата от Центъра за настаняване от семеен тип „Приятели” в гр. Плевен. По инициатива на Национално сдружение на сираците в България (НССБ) малчуганите ще прекарат част от лятната си ваканция в почивна база в с. Крайморие.

11.08.2015

Бързият влак от Варна за София престоява в участъка Мездра юг – Зверино поради забелязан от машинистите дим в локомотива

Около 12:15 ч. в участъка между гарите Мездра юг и Зверино локомотивната бригада на бърз влак № 2610 от Варна за София, забелязва дим, излизащ от захранващите кабели между задвижващите локомотива тягови двигатели. Машинистите са предприели незабавни действия за предотвратяване на евентуално запалване на елементи от двигателите на влака с наличните в локомотива пожарогасителни средства.

10.08.2015

Превозните документи за пътуване с „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД включват застраховка на пътниците

Превозният документ на всеки пътник на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД доказва наличието на договор за превоз, в чиято цена е включена и застраховка при злополука.

10.08.2015

Инцидент с международния бърз влак София – Истанбул в гара Пловдив

Около 21:40 ч. в гара Пловдив при прекачването на дизелов локомотив към международния бърз влак 493, който пътува по маршрут София – Истанбул, дизеловият локомотив се удря в първия вагон на влака с около 15 – 20 км/ч.

04.08.2015

Влаковете с допълнителни вагони за SPIRIT of Burgas ще се движат директно от и до Бургас в дните на музикалния фестивал

На 7-и, 8-и и 9-и август влаковете с допълнителни вагони за музикалния фестивал SPIRIT of Burgas, както и всички други влакове, които пътуват от и за Бургас, извънредно ще се движат директно от и до гарата в морския град. Директните влакове ще пътуват във връзка с провеждането на музикалния фестивал SPIRIT of Burgas.

03.08.2015

Частично се възстановява движението на влаковете в участъка между гарите Захарна фабрика и Горна баня

От утре (4-и август) ще бъде частично възстановено движението на влаковете между гарите Захарна фабрика и Горна баня. Ремонтните дейности по железния път в участъка, които Национална компания „Железопътна инфраструктура” извършва, ще продължат само в интервала от 09:20 ч. до 14:20 ч. в дните до 31-и август.

Полезно от БДЖ

Превоз на велосипеди

Превоз на велосипеди

Превозът на велосипеди е разрешен в специализираните вагони за превоз на велосипеди. При превоза на велосипеди,...

Debug: ??x??