Новини

13.04.2007

Временни промени в движението на някои влакове в железопътния участък Скутаре – Чирпан

“Български държавни железници" ЕАД въвеждат временни промени в графика за движение на някои влакове във връзка с ремонт на железния път в участъка Скутаре – Чирпан, който ще бъде извършен от Национална компания “Железопътна инфраструктура" в периода от 17-ти до 20-ти април 2007 г. (включително).

06.04.2007

Два бързи влака временно няма да се движат между Генерал Тодоров и Кулата

От 10 до 27 април включително ще има ремонти по железния път между гарите Генерал Тодоров и Кулата, което ще наложи временно съкращаване на маршрута на два бързи влака.

03.04.2007

"Български държавни железници" ЕАД осигуряват допълнителни вагони

За подобряване на транспортното обслужване на гражданите по време на светлите Великденски празници в периода от 6-ти до 10-ти април 2007 г. включително, “Български държавни железници" ЕАД осигуряват допълнителни вагони към съставите на някои влакове съобразно възможностите на наличния парк от пътнически вагони. С увеличени състави през този период ще се движат общо 15 укорени бързи и 24 бързи влака.

28.03.2007

Възстановено е движението на влакове по теснопътната линия

В 09:54 ч. е възстановено движението на влакове по теснопътната линия в участъка между Разлог и Белица. Скалната маса е разчистена от аварийните екипи на Национална компания “Железопътна инфраструктура".

28.03.2007

Паднала скална маса спря движението на влакове в участък от теснопътната линия Добринище - Септември

Поради паднала скална маса (около 10 куб.м.) върху железопътната линия в близост до спирка Генерал Ковачев в участъка Разлог - Белица, движението на влакове в района е преустановено в 07:40 ч. тази сутрин. Участъкът Разлог – Белица е разположен върху теснопътната линия от Добринище до Септември.

08.03.2007

“Български държавни железници" ЕАД променят графика за движение на някои влакове

С цел подобряване транспортното обслужване на пътниците, от 10-ти март “Български държавни железници" ЕАД удължават маршрута на един пътнически влак с работнически характер. Това е пътническият влак № 20133, който до момента се е движил по направление Мездра - Плевен. От 10-ти март този влак ще се движи по направление Враца – Плевен, като по този начин ще се осигури превоза до работното място на пътници от по-голям брой гари.

23.02.2007

Временни промени в разписанието на пътнически влак Пловдив – Карлово

“Български държавни железници" ЕАД въвеждат временни промени в графика за движение на един пътнически влак във връзка с ремонт на железния път в района на гара Карлово, който ще бъде извършен от Национална компания “Железопътна инфраструктура" в периода от 27-ми февруари до 2-ри март 2007 г.

16.02.2007

“Български държавни железници" ЕАД променят графика за движение на някои влакове

С цел подобряване транспортното обслужване на пътниците, от 19-ти февруари “Български държавни железници" ЕАД удължават маршрута на два пътнически влака с работнически характер. Това са пътнически влакове, които до момента са се движили само по направление Копривщица - София – Копривщица. От 19-ти февруари тези два влака ще се движат по направление Карлово – София – Карлово, като по този начин ще осигурят превоза до и от работното място на пътници от по-голям брой гари.

12.02.2007

Временни промени в разписанието на два бързи влака

От утре (13.02.2007 г.) до петък включително ще има ремонти в железопътния участък между Стара Загора и Калояновец, свързани с изграждането на автомагистрала «Тракия». Ремонтните дейности ще се извършват само в периода между 11:00 ч. и 13:50 ч.

23.01.2007

Седем бързи влака ще спират на Елин Пелин

С цел подобряване транспортното обслужване на пътниците, от 25 януари 2007 г. "Български държавни железници“ ЕАД въвеждат промени в графика за движение на влаковете.

27.12.2006

Информация за изкупените спални места

Информация за изкупените спални места в ускорените бързи и бързи влакове, заминаващи от гара София за празничният период 27.12.2006 - 02.01.2007 г.

22.12.2006

Информация за ускорените бързи и бързи влакове

Информация за ускорените бързи и бързи влакове, заминаващи от гара София в празничния период от 22-ти декември 2006 г. до 2-ри януари 2007 г., свободните седящи и спални и кушет места за които са вече изкупени

18.12.2006

"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД осигуряват допълнителни влакове и вагони за Коледните и Новогодишните празници

За подобряване на транспортното обслужване на гражданите по време на празничните дни за Коледа (от 23-ти до 26-ти декември включително) и Нова Година (от 30-ти декември до 2-ри януари включително) "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД осигуряват допълнителни влакове и увеличават съставите на някои композиции съобразно наличния парк от пътнически вагони.

14.12.2006

Трудноподвижни пътници ще могат да пътуват по четири нови маршрута

В изпълнение на Програмата на Министерство на транспорта за транспортно и комуникационно обслужване на трудноподвижни лица, от утре (15-ти декември) "Български държавни железници“ ЕАД започват поетапно да въвеждат допълнителни специализирани вагони за превоз на трудноподвижни лица с цел разширяване обхвата на предлаганата транспортна услуга.

Полезно от БДЖ

Абонаментни карти

Абонаментни карти

Предварителна продажба на абонаментни карти се извършва от 94 железопътни бюра и гари с компютърно билетоиздаване.

Извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация на пътнически вагони, мотрисни влакове, закрити и открити площи

Извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация на пътнически вагони, мотрисни влакове, закрити и открити площи

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД в качеството на национален превозвач, с цел комфорт при пътуването и превантивен...

Debug: ??x??