Новини

12.06.2007

Временни промени в движението на два бързи влака

От 15-ти до 22-ри юни с изключение на 17-ти юни (неделя) ще се извършват ремонтни дейности по железния път в участъка Стара Загора – Калояновец.

11.06.2007

"Български държавни железници" ЕАД пускат още допълнителни влакове и вагони за летния сезон

За подобряване на транспортното обслужване на гражданите по време на летния сезон, от 15-ти юни 2007 г. "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД ще пуснат още допълнителни влакове и допълнителни вагони по някои направления от вътрешността на страната до Бургас.

08.06.2007

Временни промени в разписанието на някои пътнически влакове

На 12-ти, 13-ти и 14-ти юни включително ще се извършват ремонтни дейности по железния път в участъка Садово – Първомай. По тази причина временно ще бъде съкратен маршрутът на два пътнически влака, които вместо между Пловдив и Свиленград ще се движат само между Първомай и Свиленград.

08.06.2007

“Български държавни железници" ЕАД удължават маршрута на два пътнически влака

С цел подобряване транспортното обслужване на пътниците, от 11-ти юни “Български държавни железници" ЕАД удължават маршрута на два пътнически влака. Това са пътнически влакове, които до момента са се движили само по направление Горна Оряховица – Плевен – Горна Оряховица. От 11-ти юни тези два влака ще се движат по направление Червен бряг – Плевен – Горна Оряховица, като по този начин ще осигурят превоза на пътници от по-голям брой гари.

04.06.2007

Възстановена е контактната мрежа между Казанлък и Черганово

От 10:53 ч. е възстановена контактната мрежа в участъка от 700 м между Казанлък и Черганово. Композициите на всички влакове вече се движат със вдигнат пантограф на локомотива при преминаване през участъка.

04.06.2007

Товарни влакове са отклонени през Централна гара София поради кражба на контактна мрежа

В 03:00 ч. тази сутрин е констатирана кражба на контактен проводник в участъка между гарите Биримирци и Подуяне разпределителна. По тази линия се движат само товарни влакове, които от сутринта са отклонени през Централна гара София.

02.06.2007

Влак Чайка продължи пътя си

В 21:15 ч.ускореният бърз влак “Чайка" е изтеглен с дизелов локомотив от тунел “Козница" и се придвижва към Карлово.

02.06.2007

Ускорен бърз влак Чайка е в тунел Козница

Към 18:30 ч. ускореният бърз влак № 3601 “Чайка" от София за Бургас спря в началото на тунела “Козница" поради липса на напрежение в контактната мрежа. По първоначална информация след последния вагон на влака има провисване на контактен проводник, поради което няма напрежение в контактната мрежа. Причините за провисването на контактния проводник се изясняват.

02.06.2007

Заради пореден вандалски опит за кражба на контактна мрежа се отклоняват влакове

От 01:10 ч. тази сутрин е преустановено движението на влакове в участъка между Казичене и Мусачево поради пореден вандалски опит за кражба на контактен проводник, при който са откъснати около 500 м. от контактната мрежа.

31.05.2007

"Български държавни железници" ЕАД пускат първите допълнителни влакове за летния сезон

За подобряване на транспортното обслужване на гражданите по време на летния сезон, "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД предвиждат пускането на допълнителни влакове и вагони по някои направления от вътрешността на страната до морските градове.

22.05.2007

"Български държавни железници" ЕАД осигуряват допълнителни вагони в празничните дни

За подобряване на транспортното обслужване на гражданите по време на почивните дни по повод Деня на славянската писменост и култура, в периода от 23-ти май до 28-ми май 2007 г. включително, “Български държавни железници" ЕАД осигуряват допълнителни вагони към съставите на някои влакове съобразно възможностите на наличния парк от пътнически вагони.

04.05.2007

Почистване на сервитута на железния път в участъка между Горна Баня и Захарна фабрика налага промени в графика за движение на някои влакове

От 7-ми до 18-ти май включително в часовите периоди 09:00 ч. - 12:00 ч. и 13:00 ч. - 16:00 ч. Национална компания “Железопътна инфрструктура" ще почиства сервитута на железния път между Горна Баня и Захарна фабрика. Във връзка с почистването през този период “Български държавни железници" ЕАД осигуряват един допълнителен влак и въвеждат промени в графика и маршута на 18 влака.

03.05.2007

“Български държавни железници" ЕАД променят графика за движение на някои влакове

От 6-ти май “Български държавни железници" ЕАД отменят движението на два пътнически влака между Клисура и Карлово поради производствена необходимост. До момента тези влакове са се движили по следния график...

02.05.2007

Възстановено е движението на влаковете между Ясеновец и Разград

В 04:00 ч. тази сутрин аварийните екипи на "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД и Национална компания "Железопътна инфраструктура" възстановиха влаковото движение между Ясеновец и Разград. С оглед безопасността на движение, скоростта на влаковете при преминаване през района на прелеза между двете гари е ограничена до 25 км/ч. Тъй като участъкът, през който влаковете се движат с по-ниска скорост, е с дължина само 300 м, това ограничение няма да причини съществени закъснения.

27.04.2007

Български държавни железници" ЕАД осигуряват на трудноподвижни лица специални платформи за предвижване с влакове в още четири гари в страната

В изпълнение на Програмата на Министерство на транспорта за транспортно и комуникационно обслужване на трудноподвижни лица, от 1-ви май 2007 г. "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД стартират обслужване на лица, придвижващи се с инвалидни колички и в гарите Плевен, Червен бряг, Горна Оряховица и Ямбол. Благодарение на специалните платформи пътниците с ограничена мобилност ще могат да се качват и слизат от влаковете в посочените гари без затруднения.

Полезно от БДЖ

Превоз на велосипеди

Превоз на велосипеди

Превозът на велосипеди е разрешен в специализираните вагони за превоз на велосипеди. При превоза на велосипеди,...

Права и задължения на пътниците

Права и задължения на пътниците

ИНФОРМАЦИЯ за прилагането на Регламент (ЕО) № 1371/2007 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 23 октомври 2007 г....

Debug: ??x??