Новини

29.09.2006

Уточнение относно инцидента с бърз влак в гара Владо Тричков

Първоначалната информация беше за дерайлирането на пет вагона, сред които пощенски вагон, фургон и три пътнически вагона. Впоследствие, след оглед на мястото на инцидента, се установи, че са дерайлирали шест вагона – пощенски вагон, фургон и четри пътнически вагона.

29.09.2006

Инцидент с бърз влак в гара Владо Тричков

Днес около 06:10 ч. при изходните стрелки на гара Владо Тричков дерайлират пет вагона от състава на бърз влак № 2626 от Варна за София. Това са пощенски вагон, фургон и три пътнически вагона. При инцидента няма пострадали пътници и служители на железницата. Транспортна полиция е уведомена за случая. Причините за инцидента ще се разследват.

29.09.2006

Три влака са отклонени по обиколен маршрут

Ускореният бърз влак от София за Варна (тръгва в 06:55 ч.), международният влак от Кулата към Русе (тръгва в 03:15 ч.) и бърз влак от Русе за София (тръгва в 06:20 ч.), които по разписание трябва да преминат през железопътния участък между София и Владо Тричков, са отклонени по обходен маршрут през Подбалканската линия.

20.09.2006

"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД осигуряват допълнителни вагони в празничните дни

С оглед подобряване на транспортното обслужване на гражданите по време на почивните дни по повод Деня на независимостта, в периода от 21-ви септември до 24-ти септември 2006 г. включително, "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД увеличават с допълнителни вагони съставите на 5 ускорени бързи и 14 бързи влака.

18.09.2006

Временни промени в движението на някои влакове

“Български държавни железници" ЕАД въвеждат временни промени в графика за движение на два ускорени бързи, четири бързи и няколко пътнически влака във връзка с ремонт на железния път в железопътния участък Макоцево – Долно Камарци, който ще бъде извършен от Национална компания “Железопътна инфраструктура" на 19-ти и 20-ти септември 2006 година.

05.09.2006

Промени в движението на някои влакове през м.септември

“Български държавни железници" ЕАД въвеждат временни промени в графика за движение на два бързи влака във връзка с ремонт на контактната мрежа в железопътните участъци Оризово – Черна гора, Черна гора – Чирпан и Свобода – Михайлово

31.08.2006

Автокран скъсва контактна мрежа в участъка Белово – Септември

Снощи, около 20:05 ч. на железопътен прелез, оборудван с автоматична прелезна сигнализация в междугарието Белово – Септември, товарен автомобил "Камаз", превозващ автокран събаря габаритната рамка и контактна мрежа с дължина около 300 м. Вследствие на удара напрежението в контактната мрежа е прекъснато и движението по двете железопътни линии в участъка Белово – Септември е временно преустановено. Транспортна полиция своевременно е уведомена за инцидента.

18.08.2006

Движението на влаковете в района на гара Казичене е възстановено

В 18:30 ч. е възстановено движението на влаковете през гара Казичене по едната железопътна линия.

17.08.2006

Следобедните ускорени бързи влакове ще се движат през Карлово

Във връзка с прекъсването на движението на влакове между Казичене и Елин Пелин, «Български държавни железници» променят маршрутите на два ускорени бързи влака и един бърз влак.

17.08.2006

Промени в организацията за движение на дневните влакове

Поради прекъсване на движението в района на гара Казичене, два ускорени бързи влака ще бъдат отклонени през Карлово. Това са ускорен бърз влак № 1601, движещ се по маршрут Враца – Пловдив (тръгва в 13:38 ч.), и ускорен бърз влак № 8603, движещ се по маршрут София – Ямбол (тръгва в 16:15 ч.).

17.08.2006

Нощните влакове от София до Бургас и обратно ще се движат през Карлово

Двата нощни влака от София до Бургас и двата нощни влака от Бургас до София, които по разписание трябва да преминат през гара Казичене, ще бъдат отклонени по обходен маршрут .

17.08.2006

Някои от ранните влакове в утрешния ден ще бъдат отклонени през Карлово

Поради прекъсване на движението в района на гара Казичене, и утре сутринта някои влакове ще се движат по обиколен маршрут. Това са ускорен бърз влак от София (тръгва в 06:30 ч.) за Бургас и бърз влак по същото направление (тръгва от София в 07:40 ч.); ускореният бърз влак от Пловдив ( тръгва в 07:00 ч.) през София за Враца и ускореният бърз влак от Ямбол (тръгва в 05:15 ч.) за София.

16.08.2006

“БДЖ" ЕАД осигуряват автобуси за пътниците в участъка Искър – Елин Пелин

Във връзка с прекъсването на движението на влакове в района на гара Казичене, «Български държавни железници» осигуряват автобуси за превозване на пътниците от 8 пътнически и 4 бързи влака в участъка между гарите Искър и Елин Пелин, които по разписание трябва да преминат през участъка в периода от 17:00 до 20:00 часа.

16.08.2006

Два ускорени бързи влака ще бъдат пренасочени по обходен маршрут

Във връзка с прекъсването на движението на влакове между Казичене и Елин Пелин, «Български държавни железници» променят маршрутите на два влака. Това са ускорен бърз влак № 8603 от София до Ямбол и ускорен бърз влак № 1601 от Враца през София до Пловдив, които от София до Пловдив ще се движат през Карлово. След гара Пловдив ускореният бърз влак № 8603 ще продължи пътя си до Ямбол по обичайния си маршрут.

Полезно от БДЖ

Рекламации и възстановяване на суми

Рекламации и възстановяване на суми

Пътник може да се откаже от пътуване не по-късно от 3 часа преди заминаването на влака, за който важи билета, като го...

Извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация на пътнически вагони, мотрисни влакове, закрити и открити площи

Извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация на пътнически вагони, мотрисни влакове, закрити и открити площи

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД в качеството на национален превозвач, с цел комфорт при пътуването и превантивен...

Debug: ??x??