Новини

22.12.2006

Информация за ускорените бързи и бързи влакове

Информация за ускорените бързи и бързи влакове, заминаващи от гара София в празничния период от 22-ти декември 2006 г. до 2-ри януари 2007 г., свободните седящи и спални и кушет места за които са вече изкупени

18.12.2006

"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД осигуряват допълнителни влакове и вагони за Коледните и Новогодишните празници

За подобряване на транспортното обслужване на гражданите по време на празничните дни за Коледа (от 23-ти до 26-ти декември включително) и Нова Година (от 30-ти декември до 2-ри януари включително) "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД осигуряват допълнителни влакове и увеличават съставите на някои композиции съобразно наличния парк от пътнически вагони.

14.12.2006

Трудноподвижни пътници ще могат да пътуват по четири нови маршрута

В изпълнение на Програмата на Министерство на транспорта за транспортно и комуникационно обслужване на трудноподвижни лица, от утре (15-ти декември) "Български държавни железници“ ЕАД започват поетапно да въвеждат допълнителни специализирани вагони за превоз на трудноподвижни лица с цел разширяване обхвата на предлаганата транспортна услуга.

28.11.2006

Продължават временните промени в движението на някои влакове в железопътния участък Чирпан – Михайлово

Поради удължаване периода на ремонтните дейности, извършвани от Национална компания “Железопътна инфраструктура" в участъка Чирпан – Михайлово, два бързи влака ще продължат да се движат с променени разписания до 1-ви декември включително.

17.11.2006

Временни промени в движението на някои влакове в железопътния участък Чирпан – Михайлово

“Български държавни железници" ЕАД въвеждат временни промени в графика за движение на някои влакове във връзка с ремонт на железния път в участъка Чирпан – Михайлово, който ще бъде извършен от Национална компания “Железопътна инфраструктура" в периода от 20-ти до 28-ми ноември 2006 г.

13.11.2006

Възстановено е движението на влакове в участъка Карлово – Тулово

В 15:25 ч. днес беше възстановено движението на влакове в междугарието Карлово – Тулово. С оглед безопасността на движение влаковете ще преминават през мястото на инцидента с намалена скорост от 25 км/ч. Въведеното временно ограничение на скоростта е валидно за участък от 650 м. и няма да доведе до съществени изменения в графика за движение на влаковете.

13.11.2006

Организация на движението на влакове в железопътния участък Карлово – Тулово

Във връзка с прекъсване на движението на влакове в железопътния участък Калофер – Тъжа, до настоящия момент 3 бързи и 1 ускорен бърз влак бяха отклонени по обходен маршрут през гарите Пловдив и Стара Загора

13.11.2006

Инцидент с товарен влак в междугарието Калофер – Тъжа

Снощи малко след полунощ в междугарието Калофер – Тъжа са дерайлирали два от вагоните на товарен влак. При инцидента няма пострадали служители на железниците. Транспортна полиция е уведомена за случая. Причините за инцидента се изясняват.

03.11.2006

“Български държавни железници" ЕАД пускат денонощно отопление във всички влакове

От тази нощ “Български държавни железници" ЕАД ще отопляват всички категории пътнически влакове. Влаковете ще бъдат отоплявани през цялото денонощие. С оглед предоставяне на максимален комфорт на пътниците, преди потеглянето си от начална гара всички композиции ще бъдат предварително затоплени.

10.10.2006

Временни промени в движението на някои влакове в железопътния участък Кочериново – Благоевград

“Български държавни железници" ЕАД въвеждат временни промени в графика за движение на някои влакове във връзка с ремонт на железния път в участъка Кочериново – Благоевград, който ще бъде извършен от Национална компания “Железопътна инфраструктура" в периода от 12-ти до 27-ми октомври 2006 г. Промените важат само за делничните дни, а в съботните и неделните дни през целия период долупосочените влакове ще се движат съгласно редовното си разписание.

29.09.2006

Възстановено е движението на влакове в участъка Курило – Реброво

Малко след 15:00 ч. днес беше възстановено движението на влакове само по едната железопътна линия в междугарието Курило – Реброво.

29.09.2006

Актуална информация относно организацията на движението в района на гара Владо Тричков

“Български държавни железници" ЕАД транспортираха пътниците от още три влака в железопътния участък Курило – Реброво. През последния един час осигурените от железницата автобуси транспортираха пътниците от един ускорен бърз, един бърз и един пътнически влак

29.09.2006

“Български държавни железници" ЕАД осигуряват автобуси за пътниците в участъка Курило – Реброво

Във връзка с прекъсване на движението на влакове в района на гара Владо Тричков, “Български държавни железници" своевременно създадоха организация за превозване на пътниците от влаковете, които по разписание преминават през проблемния железопътен участък.

29.09.2006

Уточнение относно инцидента с бърз влак в гара Владо Тричков

Първоначалната информация беше за дерайлирането на пет вагона, сред които пощенски вагон, фургон и три пътнически вагона. Впоследствие, след оглед на мястото на инцидента, се установи, че са дерайлирали шест вагона – пощенски вагон, фургон и четри пътнически вагона.

29.09.2006

Инцидент с бърз влак в гара Владо Тричков

Днес около 06:10 ч. при изходните стрелки на гара Владо Тричков дерайлират пет вагона от състава на бърз влак № 2626 от Варна за София. Това са пощенски вагон, фургон и три пътнически вагона. При инцидента няма пострадали пътници и служители на железницата. Транспортна полиция е уведомена за случая. Причините за инцидента ще се разследват.

Полезно от БДЖ

Абонаментни карти

Абонаментни карти

Предварителна продажба на абонаментни карти се извършва от 94 железопътни бюра и гари с компютърно билетоиздаване.

Debug: ??x??