Новини

11.08.2006

Временни промени в движението на някои влакове в железопътния участък Оризово - Чирпан

“Български държавни железници" ЕАД въвеждат временни промени в графика за движение на два бързи и няколко пътнически влака във връзка с ремонт на контактната мрежа в железопътните участъци Оризово – Черна гора и Черна гора – Чирпан, който ще бъде извършен от Национална компания “Железопътна инфраструктура" в периода от 14-ти до 29-ти август 2006 година. Промените важат само за делничните дни, а в съботните и неделните дни през целия период долупосочените влакове ще се движат съгласно редовното си разписание.

01.08.2006

Временни промени в движението на някои влакове на 3-ти август 2006 г.

Български държавни железници" ЕАД въвеждат временни промени в движението и маршрута на някои влакове във връзка с ремонт на железния път между гарите Калитиново и Хан Аспарух, който ще бъде извършен от Национална компания “Железопътна инфраструктура" на 3-ти август 2006 година.

01.08.2006

Вагон от електромотрисен влак дерайлира в района на гара Дралфа

Днес сутринта около 09:16 ч. при потегляне от гара Дралфа последната секция (вагон) от четирисекционна електрическа мотриса, обслужваща пътнически влак № 20150 по маршрут Шумен – Горна Оряховица, дерайлира с една колоос.

25.07.2006

Временни промени в движението на някои влакове между София и Кулата

Във връзка с ремонт на железния път в междугарието Генерал Тодоров – Кулата, извършван от Национална компания “Железопътна инфраструктура" в периода от 25-ти юли до 2-ри август с изключение на 29-ти и 30-ти юли (събота и неделя), “Български държавни железници" ЕАД въвеждат временни промени в графика за движение на някои влакове.

14.07.2006

Промени в движението на някои влакове по Подбалканската линия

Във връзка с необходимостта от извършване на ремонтни дейности в железопътните участъци Тъжа – Габарево и Твърдица – Шивачево и през почивните дни, два бързи влака ще се движат с променен маршрут и разписание в определени периоди от м. юли.

30.06.2006

Допълнителни промени в движението на влаковете през м.юли

“Български държавни железници" ЕАД въвеждат временни промени в движението и маршрута на два бързи и няколко пътнически влака във връзка с ремонт на железния път в два участъка от Подбалканската линия (Тъжа – Габарево и Твърдица - Шивачево), който ще бъде извършен от Национална компания “Железопътна инфраструктура" в периода от 3-ти до 31-ви юли 2006 година.

28.06.2006

Временни промени в движението на някои влакове през м. юли

“Български държавни железници" ЕАД въвеждат временни промени в движението и маршрута на някои влакове във връзка с ремонт на железния път между Горна Оряховица и Кръстец, който ще бъде извършен от Национална компания “Железопътна инфраструктура" в периода от 1-ви до 31-ви юли 2006 година.

27.06.2006

Временни промени в движението на някои влакове

Във връзка с ремонтни дейности по железния път в участъка между гарите Калитиново и Хан Аспарух, на 29-ти юни 2006 г. някои влакове ще се движат с различно разписание и по различен маршрут. Промените засягат един ускорен бърз влак и два бързи влака, които вместо през Ямбол и Нова Загора ще се движат през Сливен и Тулово.

23.06.2006

Румънски товарен вагон дерайлира в междугарието Две могили – Борово

Днес сутринта около 06:45 ч. в междугарието Две могили – Борово е дерайлирал един румънски вагон от товарна композиция. При инцидента няма пострадали служители на железниците. Транспортна полиция е уведомена за случая. Причините за инцидента се изясняват.

23.06.2006

Възстановено е движението на влаковете между Две могили и Борово

Движението в железопътния участък Две могили – Борово е възстановено малко след 10 часа тази сутрин. Влаковете ще преминават през участъка със скорост 15 км/ч с оглед безопасността на превозите

20.06.2006

Закъснение на бърз влак № 3622 на 18-ти юни 2006 г.

На 18-ти юни 2006 г. бърз влак № 3622 от Бургас през Карлово за София пристига в гара Карлово с около 80 минути закъснение.

16.06.2006

Възстановено е движението на влакове между Карлово и Тулово

В 22:39 ч. снощи (15-ти юни 2006 г.) е възстановено движението  между Карлово и Тулово.

15.06.2006

Още два влака по Подбалканската линия ще бъдат отклонени през Пловдив

Поради продължаващи възстановителни работи в участъка между Карлово и Тулово свързани с дерайлирането на вагон от товарен влак тази сутрин, все още не е възможно преминаването на влакове през този участък. Очаква се движението да бъде възстановено в късните вечерни часове.

15.06.2006

Инцидент с товарен влак в междугарието Габарево – Тъжа

Днес сутринта около 07:00 ч. в междугарието Габарево – Тъжа е дерайлирал един от вагоните на товарен влак. При инцидента няма пострадали служители на железниците. Транспортна полиция е уведомена за случая. Причините за инцидента се изясняват.

11.05.2006

Допълнение във връзка с временните промени в движението по Подбалканската железопътна линия

По повод публикувано съобщение за промяна в графика за движение и маршрута на някои влакове във връзка с извършване на ремонт на железния път в участъка между гарите Антон и Копривщица в периода от 12-ти до 17-ти май т.г. «Български държавни железници» ЕАД правят следното допълнение

Полезно от БДЖ

Застраховка – „Злополука на пътници“

Застраховка – „Злополука на пътници“

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД, като лицензиран железопътен превозвач, извършващ обществен превоз на пътници има...

Декларация за политиката по качество на ръководството на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД

Декларация за политиката по качество на ръководството на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД

Настоящата декларация се базира на концепцията за стратегическо развитие на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД

Debug: ??x??