Подобрява се организацията на движение на бързите влакове по основните направления в страната

 „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД подобрява организацията на движение на бързите влакове по основните направления в страната. Промените имат за цел намаляване на закъсненията на най-използваните бързи влакове, които се движат на далечни разстояния.

Предстоящите промени ще бъдат въведени не по-рано от средата на м. март, след провеждане на разяснителна кампания за клиентите на националния железопътен превозвач.

Въведените промени са извършени с цел бързите влакове, които пътуват на далечни разстояния по основните направления в страната, да се движат приоритетно, без да се налага да изчакват връзки със закъсняващи пътнически влакове. По този начин бързите влакове вече нямат задължение да изчакват връзка с друг влак, който се движи със закъснение, като не се отменя възможността за осъществяване на връзка между тези влакове.

Промяната важи за пътническите композиции, които имат алтернативна възможност за осъществяване на връзка със следващи влакове, като основната идея е да не се нарушава графика на пътуващите на дълги разстояния бързи влакове.

Клиентите на "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД, които пътуват с прекачване във възлови гари от пътнически на бърз влак, могат да получат подробна информация за условията на пътуване от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси в съответните железопътни гари и бюра в страната.

Новини

Полезно от БДЖ

Рекламации и възстановяване на суми

Рекламации и възстановяване на суми

Пътник може да се откаже от пътуване не по-късно от 3 часа преди заминаването на влака, за който важи билета, като го...

Абонаментни карти

Абонаментни карти

Предварителна продажба на абонаментни карти се извършва от 94 железопътни бюра и гари с компютърно билетоиздаване.

Debug: ??x??