Поредно посегателство над нова мотриса

На 25-ти ноември в 17:18 ч. в участъка между Симеоновград и Харманли неизвестни лица са замервали с камъни дизелови мотриса Desiro, пътуваща по маршрута Пловдив – Свиленград. При вандалския акт е спукано четвъртото дясно странично стъкло на влака. От хвърлените камъни е пострадал външния слой на стъклото, като центърът на пукнатината е с големина на юмрук. Вътрешният слой на стъклото е останал незасегнат. При инцидента няма пострадали пътници и железопътен персонал.

Седмица преди това, на 17-ти ноември, неизвестни пътници са разрязали облегалките на две седалки в друга мотриса Desiro, пътуваща от Момчилград към Стара Загора. Разрезът на едната седалка е 10 см, а на втората – 2 см.

***
Нека да припомним, че на 23-ти и 26-ти септември т.г. в района на спирка Маслиново при замерване с камъни пострадаха стъкла на две други мотриси Desiro – едното стъкло беше спукано, а второто – одраскано.

На 18-ти юни т.г. в района на гара Кюстендил при подобно замерване с камъни беше спукано челното стъкло на дизелова мотриса Desiro, пътуваща по маршрута Бургас – Кюстендил.

Новини

Полезно от БДЖ

Абонаментни карти

Абонаментни карти

Предварителна продажба на абонаментни карти се извършва от 94 железопътни бюра и гари с компютърно билетоиздаване.

Групови пътувания

Групови пътувания

РЕГЛАМЕНТ ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ НА ГРУПОВИ ПЪТУВАНИЯ НА ДЕЦА, УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ 1. Групата е необходимо да се състои минимум...

Debug: ??x??