Поройни дъждове отново попречиха на движението на влакове в някои жп участъци

От 21:46 ч. снощи (19 септември 2005) е прекъснато движението на влакове в железопътния участък Калояново – Долна Махала в резултат на проливните дъждове през последното денонощие. Причината за прекъсването е отнесената от водата баластова призма. “БДЖ" ЕАД своевременно създаде необходимата организация за трансбордирането на пътниците в наводнения участък. Клиентите на железопътната компания от всички влакове, движещи се в засегнатата железопътна отсечка, са превозени с осигурени от железницата автобуси. До момента с автобус са транспортирани над 270 пътника.

От 11:00 ч. днес е прекъснато движението на влакове и в следващия участък (Долна Махала – Баня) по същата железопътна линия. тъй като вследствие на проливните дъждове е отнесена част от съоръжение за оттичане на водата от железния път. По тази причина, осигурените от “БДЖ" ЕАД автобуси ще превозват пътниците по цялото протежение на двата участъка.

В 06:00 ч. тази сутрин проливните дъждове причиниха прекъсване на движението на влакове и в железопътния участък Кермен – Безмер. От 08:28 ч. движението по едната железопътна линия в участъка е възстановено. С оглед безопасността на пътниците влаковете се движат с намалена скорост от 25 км/ч в засегнатия участък, чиято дължина е около 200 метра.

Новини

Полезно от БДЖ

Права и задължения на пътниците

Права и задължения на пътниците

ИНФОРМАЦИЯ за прилагането на Регламент (ЕО) № 1371/2007 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 23 октомври 2007 г....

Видове документи за пътуване

Видове документи за пътуване

Изберете най-изгодния начин за пътуване според вашите нужди и честота на пътуване с Български държавни железници.

Debug: ??x??