Пороите отново нарушиха движението на влаковете

От късните часове на вчерашния ден (12.07.2005 г.) поройните дъждове отново възпрепятстват движението на влаковете в някои участъци от железопътната мрежа. Засегнатите участъци са Калофер – Тъжа, Шивачево – Твърдица и Самуил – Висока поляна.

В отсечката между Шивачево и Твърдица през нощта дерайлират двата локомотива и 6 вагона от композицията на товарен влак, съставена от общо 24 вагона. Причината за инцидента е отнесената от проливните дъждове баластова призма на железния път. Машинистите не са пострадали. До момента пътническите влакове, които по график трябва да се движат през участъка Шивачево – Твърдица, се отклоняват през Стара Загора.

В участъка Самуил – Висока поляна отново се е активирало свачище, поради което е преустановено движението на влакове в отсечката. По последна информация е наводнено и междугарието Велино – Плиска. Тези обстоятелства наложиха отмяната на сутрешния влак от Русе до Варна. Отменен е и влакът, движещ се по маршрут Каспичан – Силистра. Своевременно е създадена организация за превозването на над 280 пътника с автобуси в проблемните участъци.

От 21:00 ч. снощи поради свличане на скална маса върху железния път в участъка Калофер – Тъжа е преустановено движението на влакове. По тази причина бързият влак от Бургас за София тази сутрин беше отклонен след Зимница през маршрута Пловдив – Септември – София. Нощният влак от София за Варна през Карлово беше отклонен след Карлово през маршрута Пловдив – Стара Загора – Зимница. Нощният влак от София за Варна през Карлово беше отклонен след Зимница през маршрута Стара Загора – Пловдив – Септември – София. В 09:50 ч. тази сутрин движението в участъка Калофер – Тъжа е възстановено, като влаковете преминават тази отсечка с 25 км/ч.

Все още не е възможно движението на влакове в участъка Дряново – Царева ливада, където железопътната линия е затрупана от паднала скална маса. "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД ежедневно осигуряват превоза на пътници през този проблемен участък с автобуси.

Новини

Полезно от БДЖ

Видове документи за пътуване

Видове документи за пътуване

Изберете най-изгодния начин за пътуване според вашите нужди и честота на пътуване с Български държавни железници.

Декларация за политиката по качество на ръководството на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД

Декларация за политиката по качество на ръководството на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД

Настоящата декларация се базира на концепцията за стратегическо развитие на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД

Debug: ??x??