Продължават временните промени в движението на влаковете между София и Перник

До 21-и декември ще продължат въведените временни промени в движението на всички влакове, които пътуват в участъка между София и Перник. Това се налага поради продължаване на ремонтните дейности по железния път, които се извършват в участъка между спирка Метал и гара Драгичево.

По тази причина всички влакове, които преминават в участъка на извършвания ремонт в интервала от 09:30 ч. до 16:40 ч., ще продължават да се движат София-Драгичево-София и Благоевград-Перник-Благоевград. За клиентите на националния железопътен превозвач, които пътуват с тези влакове, ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка между гарите Перник и Драгичево. В дните 12-и, 13-и и 14-и декември превозът с автобуси ще се извършва между Перник и Владая, поради ремонти в района на гара Драгичево. По тази причина на посочените дати влаковете от и за София ще се движат София-Владая-София.

Международният бърз влак № 361 от София за Солун, ще продължава да тръгва по-рано от редовния си график от Централна гара София и ще пътува по обиколен маршрут през гарите Разменна и Храбърско.

Всички пътнически и бързи влакове, които се движат в сутрешните и вечерните часове, ще преминават в участъка на извършвания ремонт с намалена скорост, затова ще бъдат въведени промени и в графика им на движение.

Предприетите мерки за ограничаване на скоростта и трансбордиране са свързани със сигурността и безопасността на пътуващите.

Плановият ремонт на железния път ще доведе до повишаване на скоростта от 60 км/ч на 95 км/ч, намаляване на времепътуването и повишаване комфорта при пътуване.

Подробна информация за промените в разписанието на влаковете клиентите на „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД могат да получат от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси в съответните железопътни гари, от електронния пътеводител на официалната интернет страница на „Холдинг БДЖ” ЕАД (www.bdz.bg) или на националния информационен телефон 0700 10 200.

Национална компания „Железопътна инфраструктура“ се извинява на клиентите на националния железопътен превозвач за причиненото неудобство.

 

Новини

Полезно от БДЖ

Извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация на пътнически вагони, мотрисни влакове, закрити и открити площи

Извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация на пътнически вагони, мотрисни влакове, закрити и открити площи

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД в качеството на национален превозвач, с цел комфорт при пътуването и превантивен...

Застраховка – „Злополука на пътници“

Застраховка – „Злополука на пътници“

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД, като лицензиран железопътен превозвач, извършващ обществен превоз на пътници има...

Debug: ??x??