Проливни дъждове прекъснаха движението в участъка Дряново - Царева ливада

Проливните дъждове през изминалото денонощие причиниха свличане на скални маси върху железопътната инфраструктура, поради което от 20:42 ч. на 14.09.2005 г. е преустановено движението на влакове в железопътния участък Дряново – Царева ливада и от 02:40 ч. на 15.09. 2005 г. е преустановено движението на влакове в участъка Царева ливада – Габрово.
Влошената експлоатационна обстановка наложи промяна в графика на движение на следните влакове: 
- Бърз влак (БВ) № 4647, движещ се по маршрут Русе (тр.21:22 ч.) – Подкова, след гара Горна Оряховица е бил пренасочен през Шумен, Комунари, Карнобат и Стара Загора. 
- Международният влак № 499, движещ се по маршрут Русе (тр. 17:30 ч.)– Свиленград, е бил съединен с горепосочения бърз влак (№ 4647) и съответно също е бил пренасочен през Шумен, Комунари, Карнобат и Стара Загора. 
- БВ № 4646, движещ се по маршрут Момчилград (тр. 19:43 ч.) – Русе, след гара Горна Оряховица е бил пренасочен през Шумен.

От началото на прекъсването на движението до 10:30 ч. днес, "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД са осигурили трансбордиране с автобуси на общо 314 пътника от 7 влака в проблемните участъци Дряново – Царева ливада и Царева ливада - Габрово. Железопътният оператор ще продължи да осигурява автобусен превоз на клиентите си в двата засегнати участъка. Днес, пътниците от 11 пътнически влака и 4 бързи влака ще бъдат превозени с автобуси в засегната отсечка Дряново – Царева ливада, а в отсечката между Царева ливада и Габрово ще бъдат превозени с автобуси пътниците от 12 пътнически влака. Тази транспортна схема ще се запази до възстановяване на влаковото движение в засегнатите участъци.

Новини

Полезно от БДЖ

Рекламации и възстановяване на суми

Рекламации и възстановяване на суми

Пътник може да се откаже от пътуване не по-късно от 3 часа преди заминаването на влака, за който важи билета, като го...

Групови пътувания

Групови пътувания

РЕГЛАМЕНТ ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ НА ГРУПОВИ ПЪТУВАНИЯ НА ДЕЦА, УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ 1. Групата е необходимо да се състои минимум...

Debug: ??x??