Пътнически влак от Бургас за Карнобат престоява в участъка Черноград – Карнобат

Около 15:10 ч., в участъка между гарите Черноград и Карнобат, локомотивната бригада на пътнически влак № 80290 от Бургас за Карнобат забелязва дим в машинното отделение на локомотива.

Машинистите своевременно са предприели незабавни превантивни действия за отделянето на локомотива от състава на композицията, като са задействали автоматичната пожарогасителна система и са използвали наличните пожарогасителни средства. Подаден е сигнал до Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, които са изпратили противопожарни екипи на място да обезопасят локомотива. Пътниците от влака са отведени на разстояние с цел гарантиране на тяхната безопасност.

За транспортно обслужване на пътниците от влака е осигурен превоз с автобуси за придвижване до крайната гара на маршрута. В пътническата композиция са пътували около 40 пътника.

Към момента бързите влакове № 3624 и № 8612, пътуващи от Бургас за София, престояват на гарите Черноград и Айтос.

Възникналата ситуация с локомотива на пътническия влак от Бургас за Карнобат в участъка Черноград – Карнобат по никакъв начин не е застрашила живота и здравето на пътниците във влака и превозния персонал.

 

 

 

Новини

Полезно от БДЖ

Рекламации и възстановяване на суми

Рекламации и възстановяване на суми

Пътник може да се откаже от пътуване не по-късно от 3 часа преди заминаването на влака, за който важи билета, като го...

Групови пътувания

Групови пътувания

РЕГЛАМЕНТ ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ НА ГРУПОВИ ПЪТУВАНИЯ НА ДЕЦА, УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ 1. Групата е необходимо да се състои минимум...

Debug: ??x??