Ръководството на „Холдинг БДЖ” ЕАД участва в Седмия редовен конгрес на Синдиката на железничарите в България

Ръководството на „Холдинг БДЖ” ЕАД участва в Седмия редовен конгрес на Синдиката на железничарите в България

Ръководствата на „Холдинг БДЖ” ЕАД и дружествата „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД и „БДЖ – Товарни превози” ЕООД взеха участие в Седмия редовен конгрес на Синдиката на железничарите в България към КНСБ.

„Наложи ни се да работим заедно през най-трудния период за железницата. Имали сме различия  в годините, но заедно постигнахме много“. С тези думи, изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ“ ЕАД, Владимир Владимиров се обърна към ръководството на СЖБ и изрази своята благодарност за съвместната им работа.

Владимиров отбеляза, че резултат от стабилните отношения между синдикалната организация и националният железопътен превозвач са вече подписаните три колективни трудови договора.

„Със синдикатите мислим в една посока и за бъдещето на „БДЖ – Товарни превози” ЕООД“, добави още изпълнителният директор на Холдинга. „Заедно обмисляме резервен вариант, при липса на интерес за приватизация на дружеството”.

Владимир Владимиров коментира още: „През 2009 г. заварихме общи задължения в размер на 850 млн. лв. и с общи усилия сега са 467 млн. лв. От 574 млн. лв. към банките, в момента железопътният превозвач дължи 255 млн. лв.“.

Вярвам, че и за в бъдеще ще продължим да работим в сътрудничество, за да подобрим условията на труд в железницата, не само като база, а и като заплащане, защото това е едно от условията за развитието на железопътния транспорт в България, завърши своето приветствие Владимир Владимиров.

Новини

Полезно от БДЖ

Застраховка – „Злополука на пътници“

Застраховка – „Злополука на пътници“

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД, като лицензиран железопътен превозвач, извършващ обществен превоз на пътници има...

Лица с увреждания и лица с ограничена подвижност

Лица с увреждания и лица с ограничена подвижност

Транспортно обслужване на лица с намалена подвижност се извършва чрез гаровите служби на БЧК в железопътните гари...

Debug: ??x??