Само за шест дни са регистрирани осем случая на замерване на влакове с камъни в участъка между гарите Берковица и Монтана

През периода от 28-и декември до 2-и януари са регистрирани осем случая на замерване на влакове с камъни в участъка между гарите Берковица и Монтана. В резултат на тези вандалски актове са счупени няколко странични и едно челно стъкло на някои от пътническите композиции, които се движат в участъка.

Подобни вандалски прояви нанасят значителни материални щети за „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД, като фактически саботират всички усилия на ръководството за предлагане на по-добро и по-качествено обслужване на клиентите.

Най-важното измерение на тези посегателства, обаче, е застрашаването на сигурността на движението на влаковете, както и живота и здравето на клиентите и служителите на националния железопътен превозвач.

С цел съхраняване на живота и здравето на своите служители и клиенти ръководството на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД беше принудено да предпреме крайната мярка временно да спре движението на влаковете в участъка между гарите Берковица и Монтана. Обслужването на пътниците в този жп участък ще се извършва с автобуси, като движението на влаковете ще бъде възстановено след успокояването на ситуацията в района.

Debug: ??x??