Свлачища затрудняват движението на влакове

Снощи към 20:30 часа в района на спирка Бойка скална маса пада върху покрива на първия вагон на пътнически влак, движещ се по маршрут Пловдив – Костенец. Скалната маса пробива покрива на вагона. При инцидента няма пострадали пътници или железопътен персонал. В последствие в района се активира свлачище и движението на влаковете се преустановява.

Движението на влакове в района на гара Ихтиман е възстановено към 21:30 ч. Движението на влакове между София и Пловдив към момента се осъществява по следната схема:
- пътническите влакове между Пловдив и София се движат до гарите Костенец и Септември. В участъка между тези две гари, където се намира активираното свлачище в района на спирка Бойка, пътниците ще се транспортират с автобуси, осигурени от “Български държавни железници" ЕАД;
- ускорените бързи и бързите влакове от София до Варна и Бургас и в обратната посока продължават да се движат по обходния маршрут през Карлово.

Към 05:31 ч. тази сутрин е активирано свлачище и по теснопътната железопътна линия между Варвара и Долене. Върху железния път е паднала скална маса и движението на влакове е преустановено.

Днес сутринта към 07:10 ч. е активирано свлачище и в участъка между Горна Баня и Захарна фабрика. Влаковете от София към Перник и Югозападна България ще тръгват от гара Горна баня и съответно влаковете от Перник и Югозападна България към София ще се движат до гара Горна баня.

За по-подробна информация гражданите могат да се обръщат към железопътните гари!Debug: ??x??