ТИР падна върху железопътна линия и спря движението на влакове

От 02:10 ч. тази сутрин поради липса на напрежение в контактната мрежа временно е преустановено движението на влакове в междугарието Бяла – Полски Тръмбеш. Причината е паднал ТИР на железния път в района на спирка Полско Косово. При инцидента е счупен и електрически стълб от контактната мрежа, което е довело до временно прекъсване на движението в железопътния участък.

“Български държавни железници" ЕАД своевременно изпратиха автобуси за транспортирането на пътниците от бърз влак № 4612 (Русе – София, тръгва в 05:50 ч.), както и на пътуващите от четирите пътнически влака, които по разписание трябваше да преминат през този железопътен участък.

Два нощни бързи влака - влак № 4627 (София – Русе разпределителна, тръгва в 22:30 ч.) и влак № 4646 (Момчилград – Русе, тръгва в 19:43 ч.) - след Горна Оряховица са отклонени през Каспичан, поради което се движат със средно закъснение от около 180 минути.

Аварийните екипи на Национална компания “Железопътна инфраструктура" работят по отстраняване на нанесената в контактната мрежа повреда. Очаква се движението в междугарието да бъде възстановено до часове.

Новини

Полезно от БДЖ

Права и задължения на пътниците

Права и задължения на пътниците

ИНФОРМАЦИЯ за прилагането на Регламент (ЕО) № 1371/2007 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 23 октомври 2007 г....

Групови пътувания

Групови пътувания

РЕГЛАМЕНТ ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ НА ГРУПОВИ ПЪТУВАНИЯ НА ДЕЦА, УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ 1. Групата е необходимо да се състои минимум...

Debug: ??x??