В северна и североизточна България все още има проблемни участъци

От гара Горна Оряховица към Варна придвижването с влак продължава да бъде невъзможно, тъй като между Горна Оряховица и Шумен няколко участъка са заляти с вода. За близо 35 пътника, които предварително са закупили билети от София до Варна, днес са осигурени автобуси от гара Горна Оряховица до Варна. Нощните влакове от София до Варна и от Варна до София ще се движат по подбалканската линия през Карлово, за да се избегне участъкът между Горна Оряховица и Шумен.

Бързите влакове между Плевен и Варна се движат по обиколен маршрут – след Горна Оряховица се движат през Русе, Каспичан, Шумен и Комунари, за да се избегнат прекъснатите участъци между Горна Оряховица и Шумен и между Каспичан и Провадия.

Все още не е възможно движението на влакове и в участъка Дряново – Царева ливада, където вчера бе активирано свлачище и скална маса е затрупала железопътната линия. В този проблемен участък "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД са осигурили превоз на пътниците с автобуси. От сутринта до настоящия момент в този участък са превозени с автобус над 700 пътника.

Международните влакове между Истанбул и Букурещ също се движат по обиколен маршрут – през София.

Поради необходимостта да бъдат пренасочвани по обиколни маршрути някои влакове се движат със закъснение над 100 минути.
Debug: ??x??