В северна и североизточна България все още има проблемни участъци

От гара Горна Оряховица към Варна придвижването с влак продължава да бъде невъзможно, тъй като между Горна Оряховица и Шумен няколко участъка са заляти с вода. За близо 35 пътника, които предварително са закупили билети от София до Варна, днес са осигурени автобуси от гара Горна Оряховица до Варна. Нощните влакове от София до Варна и от Варна до София ще се движат по подбалканската линия през Карлово, за да се избегне участъкът между Горна Оряховица и Шумен.

Бързите влакове между Плевен и Варна се движат по обиколен маршрут – след Горна Оряховица се движат през Русе, Каспичан, Шумен и Комунари, за да се избегнат прекъснатите участъци между Горна Оряховица и Шумен и между Каспичан и Провадия.

Все още не е възможно движението на влакове и в участъка Дряново – Царева ливада, където вчера бе активирано свлачище и скална маса е затрупала железопътната линия. В този проблемен участък "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД са осигурили превоз на пътниците с автобуси. От сутринта до настоящия момент в този участък са превозени с автобус над 700 пътника.

Международните влакове между Истанбул и Букурещ също се движат по обиколен маршрут – през София.

Поради необходимостта да бъдат пренасочвани по обиколни маршрути някои влакове се движат със закъснение над 100 минути.

Новини

Полезно от БДЖ

Групови пътувания

Групови пътувания

РЕГЛАМЕНТ ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ НА ГРУПОВИ ПЪТУВАНИЯ НА ДЕЦА, УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ 1. Групата е необходимо да се състои минимум...

Железопътни карти

Железопътни карти

Всички железопътни карти са лични и не могат да бъдат преотстъпвани. Документите, необходими за тяхното издаване, са...

Debug: ??x??